3 Temmuz 2019 Çarşamba

# #cook # cook

Yemek Menüsü 8 ; Cümbüş Pilavı , Reyhan Şerbeti , Muhammara

YEMEK MENÜSÜ 8


CÜMBÜŞ PİLAVI ;

  1. 4-5 Patlıcanı uzunlamasına doğrayıp yağ+tuzlayıp 200 derece fırına atıyoruz.
  2. 2 kopya biberi ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz
  3. 2-3 su bardağı pirinci ekliyoruz. ( tuzlu suda ıslatılmış )
  4. Haşlanmış havuç , bezelye , patates ekliyoruz.( Garnitür)
  5. Kuş üzümü
  6. Karabiber , tuz , nane , tarçın ekliyoruz
  7. Birebir ölçü suyunu ekleyip pişmesini bekliyoruz.
  8. İç pilav gibi patlıcanlarının içine ekleyip en son fırında ısıtıp servis ediyoruz.
REYHAN ŞERBETİ ;
  1. 7 su bardağı su
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 4-5 adet karanfil
  4. 1 çubuk tarçın
  5. 1 çay kaşığı limon tuzu kaynatıyoruz
  6. 1 bağ reyhani yıkadıktan sonra ekliyoruz. 5 dk kaynar suda beklettikten sonra bir kaba alıp karıştırarak yarım saat soğumasını bekliyoruz.
  7. Süzüp en az 3 saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz.   

MUHAMMARA ;
  1. Kurutulmuş kırmızı biber ( sıcak suda yumuşatıyoruz )
  2. 1 küçük soğan
  3. 1 yemek kaşığı tahin
  4. 1 avuç ceviz
  5. 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  6. 1 tatlı kaşığı salça
  7. 4-5 dilim etimek/kuru ekmek
  8. sıvı yağ , kimyon , tuz ekleyip hepsini blenderdan geçiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EN SON YAZIM

FAS GEZİ REHBERİ ( ÖN HAZIRLIK )

Follow Us @marifetliparmaklr