KÖRİLİ TAVUK :
- Tavukları sarımsak,tuz,kekik,karabiber ile baharatlayıp zeytinyağı ekleyip dinlendiriyoruz.
- Tavuk göğsünü ve mantarları suyunu çekinceye kadar pişir.
- 1.5 - 2 yemek kaşığı köriyi sıvıyağla açıp ekle
- Makarna suyundan biraz ekleyip biraz daha pişir.
- yarım paket krema ekle
- Biraz daha pişirip tuzu eksikse ekleyip hazır hala getiriyoruz.
ZERDEÇALLI MAKARNA :
- Sarımsak + tuz + sıvıyağ + zerdeçal ekleyip makarna suyunu kaynat.
- Makarnaları ekle
- Suyunu süzdükten sonra körili tavuk tavasında soslayıp servis ediyoruz.
COLESLAW SALATA :
- İnce ince doğranmış lahana
- Rendelenmiş havuç
- İsteğe bağlı mısır , soğan , kırmızı lahana..
- Sosu için ; Süzme yoğurt + mayonez + limon suyu + sirke + 1 yemek kaşığı şeker + tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder