25 Temmuz 2019 Perşembe

# #cook # #yemekmenüsü #yemektarifi

Yemek Menüsü 10 : Vişneli Yaprak Sarması , Talaş Böğreği , Damla Sakızlı Buğday Çorbası

YEMEK MENÜSÜ 10 ;


VİŞNELİ YAPRAK SARMASI ;

  1. Asma yaprağını kaynar suda bekletip çıkarıyoruz.
  2. 1 soğanı yağda kavuruyoruz
  3. 2 su bardağı pirinç
  4. Kuş üzümü
  5. Biraz maydanoz
  6. Bir yemek kaşığı nar ekşisi
  7. Bir yemek kaşığı şeker
  8. Tuz,karabiber,nane,tarçın,yeni bahar
  9. 2 su bardağı sıcak su yada vişne suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz (10dk)
  10. Sarma sararken 1 vişne içine koyup sarıyoruz.
  11. Sarmaların üstünü geçmeyecek şekilde 1 su bardağı su yada vişne suyu koyup  30-40dk pişmeye bırakıyoruz. (tencerenin altına yaprak döşüyoruz en üstüne tabak kapatıyoruz)
TALAŞ BÖĞREĞİ ;

  1. Milföy hamuru
  2. Yağda kavrulmuş 1 soğan
  3. Haşlanmış havuç,patates,bezelye
DAMLA SAKIZLI BUĞDAY ÇORBASI 
  1. 1 gece önceden ıslatılmış kaynamış buğday
  2. Et suyu yada bulyon + sıcak su  + damla sakız
  3. 2 kaşık süzme yoğurt
  4. 1 yumurta sarısı
  5. 1 yemek kaşığı unu karıştırıp çorbanın suyundan ekleyip karıştırıyoruz
  6. Tuz,karabiberini ekliyoruz
❗ Terbiyeli çorbalarda tuz her zaman en son konulur

 7. Üstüne tereyağ/nane sosunu gezdirip servis ediyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EN SON YAZIM

SRİ LANKA GEZİ REHBERİ (ÖN HAZIRLIK)

Follow Us @marifetliparmaklr