25 Haziran 2019 Salı

# #cook # cook

Yemek Menüsü 7 ; Fasulye Diblesi , Girit Ezmesi , Köz Patlıcan Çorbası

YEMEK MENÜSÜ 7 


FASULYE DİBLESİ :

  1. 1 soğanı yağda soteledikten sonra
  2. Küp küp / ince ince doğranmış yarım kg taze fasulyeyi ilave ediyoruz
  3. 1 kaşık salça
  4. 1 domates
  5. 1 küp şeker
  6. Tuz,karabiber,pulbiberini ilave ettikten sonra kapağı kapatıp kendi suyunda pişirmeye bırakıyoruz. ( Kısık ateşte 30-40 dk)
  7. Yarım su bardağı pirinç ve haşlanması için biraz su ilave edip pirinçler oluncaya kadar pişiriyoruz.(dileğe bağlı biraz tereyağ)
GİRİT EZMESİ :
  1. 250 gr Beyaz Peynir
  2. 200-250 gr Lor Peynir
  3. 1 diş sarımsak
  4. Bir avuç ceviz
  5. Zeytinyağı
  6. Maydanoz , nane
  7. Bütün malzemeleri blenderdan geçiriyoruz.
KÖZ PATLICAN ÇORBASI :
  1. 2 kaşık tereyağında
  2. 2 kaşık unu kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz
  3. 2 köz patlıcanı ilave ettikten sonra
  4. 2 bardak süt
  5. 1 diş sarımsak
  6. Su
  7. Tuz ,karabiberini ilave ediyoruz.
  8. Kaynadıktan sonra el blenderından geçiriyoruz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EN SON YAZIM

SRİ LANKA GEZİ REHBERİ (ÖN HAZIRLIK)

Follow Us @marifetliparmaklr