YEMEK MENÜSÜ 15
SEBZELİ TART:
İÇLİ KÖFTE ;
SEBZELİ TART:
- 125 gr margarin
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 1 fincan su
- Yoğurup açarak yağlanmış fırın kabına yerleştirip çatalla kabarmasını önlemek için çizikler atıp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
İÇ HARCI ;
- Soğan , patlıcan , patates , havuç , kabak , brokoli , çiçek , pırasa .. +tuz,karabiber haşlayıp/kavurup
- İç harcını katıp
- 1 yumurta + 3/4 su bardağı süt üstüne döküp
- tekrar fırına sürüyoruz
- Pişmeye yakın üstüne kaşar peynir
İÇLİ KÖFTE ;
İÇ HARCI ;
- Kıyma suyunu çekinceye kadar kavur
- Soğanı ve sıvı yağ ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişir
- Salça
- Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
- Maydanoz
- Ceviz
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım
DIŞ HARCI ;
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- yarım su bardağı irmiğe sıcak su ilave edip biraz şişsin
- 1 yemek kaşığı salça
- karabiber,pulbiber,tuz,kimyon
- 1 yumurta
- yarım çay bardağı un
- yarım su bardağı su azar azar ilave edip uzun süre macun kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
Suyla salatalıkla açıp iç harcını koy.Yağda kızart
ACILI EZME ;
- Maydanoz
- yarım soğan
- 2 yeşil biber
- 1 adet salatalık
- 2 acı biber
- 1 kopya biber blenderdan geçir
- 2-3 domates küp küp doğra
- 1 diş sarımsak
- yarım limon suyu + kuru nane + 2 yemek kaşığı sıvı yağ + tuz + pulbiber + 1.5 yemek kaşığı biber salçası + 2 yemek kaşığı nar ekşisi sosunu ekle