22 Eylül 2019 Pazar

Yemek Menüsü 16 ; Tutmaç Çorbası , Soğan Dolması , Kalburabastı

Eylül 22, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 16 



TUTMAÇ ÇORBASI ;
  1. 1 su bardağı haşlanmış nohut
  2. 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  3. 1 su bardağı erişte
  4. 7-8 bardak su
  5. Terbiyesi için ; 1 Yumurta sarısı + 2 kaşık un + 3 kaşık süzme yoğurt
  6. Üzerine ; sıvı yağ + nane

SOĞAN DOLMASI ;
  1. 3-4 Soğanı çizik atıp tuz ve su ile haşla
İç Malzemesi ;
  1. 1 su bardağı pirinç
  2. 1 domates
  3. 1 soğan
  4. tuz, karabiber , kekik , pul biber
  5. 1 kaşık nar ekşisi
  6. maydanoz
  7. salça

KALBURBASTI ;
  1. 1 çay bardağı sıvıyağ
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 125 gr tereyağ
  4. 1 kaşık yoğurt
  5. 2 kaşık irmik
  6. 4 su bardağı un
  7. 1 paket kabartma tozu yoğur , süzgeçle şekil ver içine 1 ceviz koy
  8. 180 derece fırında pişir
Şerbeti ; 3,5 Su bardağı şeker + 4 su bardağı su + limon tuzu 

Şerbet soğuk olacak ! Dibinden azar azar çektikçe şerbeti ekliyoruz.


14 Eylül 2019 Cumartesi

Yemek Menüsü 15 ; Sebzeli Tart , İçli Köfte , Acılı Ezme

Eylül 14, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 15 


SEBZELİ TART:

  1. 125 gr margarin
  2. 1 yumurta sarısı
  3. 1 çay kaşığı tuz
  4. 2 su bardağı un
  5. 1 fincan su
  6. Yoğurup  açarak yağlanmış fırın kabına yerleştirip çatalla kabarmasını önlemek için çizikler atıp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
İÇ HARCI ;
  1. Soğan , patlıcan , patates , havuç , kabak , brokoli , çiçek , pırasa .. +tuz,karabiber haşlayıp/kavurup
  2. İç harcını katıp 
  3. 1 yumurta + 3/4 su bardağı süt üstüne döküp
  4. tekrar fırına sürüyoruz
  5. Pişmeye yakın üstüne kaşar peynir

İÇLİ KÖFTE ;

İÇ HARCI ;
  1. Kıyma suyunu çekinceye kadar kavur
  2. Soğanı ve sıvı yağ ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişir
  3. Salça
  4. Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
  5. Maydanoz
  6. Ceviz
  7. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım
DIŞ HARCI ;
  1. 1 su bardağı köftelik bulgur
  2. yarım su bardağı irmiğe sıcak su ilave edip biraz şişsin
  3. 1 yemek kaşığı salça 
  4. karabiber,pulbiber,tuz,kimyon
  5. 1 yumurta
  6. yarım çay bardağı un
  7. yarım su bardağı su azar azar ilave edip uzun süre  macun kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.

Suyla salatalıkla açıp iç harcını koy.Yağda kızart

ACILI EZME ;

  1. Maydanoz
  2. yarım soğan
  3. 2 yeşil biber
  4. 1 adet salatalık
  5. 2 acı biber
  6. 1 kopya biber blenderdan geçir
  7. 2-3 domates küp küp doğra
  8. 1 diş sarımsak
  9. yarım limon suyu + kuru nane + 2 yemek kaşığı sıvı yağ + tuz + pulbiber + 1.5 yemek kaşığı biber salçası + 2 yemek kaşığı nar ekşisi sosunu ekle

16 Ağustos 2019 Cuma

Yemek Menüsü 14 ; Sezar Salata , Ravioli

Ağustos 16, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 14 ;


SEZAR SALATA ;
  1. Göbek marulları elimizle küçük parçalara ayırıyoruz.
  2. Çeri domates
  3. Süt Mısır
  4. Mayonez + biraz hardal + limon suyu + çok az sıvı yağ + karabiber ekleyip sezar sos hazırlıyoruz.
  5. Tuz
  6. Tavuk ğögsünü tavada kızartıyoruz.
  7. Etimek \ Zeytinyağlı sarımsaklı yağda kızartılmış ekmek
  8. Malzemeleri sosla karıştırıp en son üstüne tavuk ve ekmekle servis ediyoruz.
RAVİOLİ ;
  1. Yarım çay bardağı sıvıyağ
  2. 1 tatlı kaşığı tuz
  3. 3 yumurta 
  4. 3 su bardağı un
  5. Kıvamına göre su ( bu tarif 4 kişilik içim 1\3 orandır )
İÇ HARCI ; Lor+Tulum+maydanoz+muskat rendesi \ haşlanmış patates 

      6. Hamuru ince bir şekilde açıp çay bardağı ile şekiller çıkartıyoruz.Bir parçasına iç harcını koyup bir parçasına yumurta beyazı sürüp kapatıyoruz.

Kaynamış suda 7-8dk haşlıyoruz.

ÜZERİNE ; Kabuğu soyulmuş domates + soğanla kavuruyoruz.+Biraz salça +1 diş sarımsak 

9 Ağustos 2019 Cuma

Yemek Menüsü 13 ; Kremalı Sebzeli Çorba , Taco , Kuskus Salatası

Ağustos 09, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 13 :



KREMALI SEBZELİ ÇORBA ;


  1. 1 Soğan yağda kavur.
  2. 1 yemek kaşığı un
  3. Sebzeler ( 1 patates , 1 biber , 1 havuç , 1 kabak ..)
  4. Su
  5. Karabiber , pulbiber ( Tuzunu en son koyuyoruz \ Terbiyeli çorbalarda en son katılır )
  6. Yarım çiğ krema 
  7. Dere otu ( ocaktan aldıktan sonra )
TACO ;

  1. Lavaş ekmeğini çay tabağı boyutunda kesip eritilmiş tereyeğ ile yağlayıp 200℃ fırında pişiriyoruz.
  2. 250gr kıymayı tereyağ ile kavuruyoruz , kırmızı biber ile sıcak su ekleyip pişiriyoruz.
  3. Tuz , karabiber , kimyon, pulbiber ekliyoruz. (biraz ıslak olması için bir kaşık ketçap eklenebilir )
  4. Avokado Sos ; Avokado + tuz + limon suyu içinde beklet
  5. Yoğurt
  6. Domates sos ; Kırmızı sos + domates + acı biber + limon suyu + tuz + karabiber ekleyip blender geçiriyoruz
  7. Yoğurt + Avokado sos + kıyma + domatesli mısırlı sos şeklinde içini doldurup servis ediyoruz. (Kolay yolu Kıyma + Soğan  + Yoğurt + Avokado )

KUSKUS SALATASI ;

  1. Kuskusu tencerede kaynatıyoruz. ( tuz + yağ)
  2. Kabak 
  3. Yoğurt
  4. Maydonoz
  5. Mayonez , dere otu
  6. Sarımsak 


31 Temmuz 2019 Çarşamba

Yemek Menüsü 12 : Körili Tavuklu , Zerdeçallı Makarna , Coleslaw Salata

Temmuz 31, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 12 :


KÖRİLİ TAVUK :
  1. Tavukları sarımsak,tuz,kekik,karabiber ile baharatlayıp zeytinyağı ekleyip dinlendiriyoruz.
  2. Tavuk göğsünü ve mantarları suyunu çekinceye kadar pişir.
  3. 1.5 - 2 yemek kaşığı köriyi sıvıyağla açıp ekle
  4. Makarna suyundan biraz ekleyip biraz daha pişir.
  5. yarım paket krema ekle 
  6. Biraz daha pişirip tuzu eksikse ekleyip hazır hala getiriyoruz. 
ZERDEÇALLI MAKARNA :
  1. Sarımsak + tuz + sıvıyağ + zerdeçal ekleyip makarna suyunu kaynat.
  2. Makarnaları ekle
  3. Suyunu süzdükten sonra körili tavuk tavasında soslayıp servis ediyoruz.
COLESLAW SALATA :
  1. İnce ince doğranmış lahana
  2. Rendelenmiş havuç
  3. İsteğe bağlı  mısır , soğan , kırmızı lahana..
  4. Sosu için ; Süzme yoğurt + mayonez + limon suyu + sirke + 1 yemek kaşığı şeker + tuz

29 Temmuz 2019 Pazartesi

Yemek Menüsü 11 ; Çıtır patates , Mayonez , Çıtır Tavuk

Temmuz 29, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 11 ;



ÇITIR PATATES ;
  1. Patatesleri karbonatlı suda (soğuk ve buzlu) bi yarım saat bekletiyoruz.
  2. Sudan geçirip 
  3. Pulbiber+tuz+karabiber+sarımsak tozu+kekik+yağlayıp
  4. 200℃ turbo fırına atıp arada sık sık karıştırıyoruz.

MAYONEZ ;
  1. 1 yumurtayı dar bir kavanoza alıyoruz
  2. yarım çay kaşığı tuz
  3. 1 yemek kaşığı limon suyu
  4. Blenderı durdurmadan ve hareket ettirmeden çalıştırıyoruz !
  5. 3/4 su bardağı sıvı yağı bu sırada azar azar ekliyoruz.
  6. En son karabiberini ekliyoruz.
  7. Ömrü 3-4 gün !

ÇITIR TAVUK ;
  1. Tavuk göğsünü uzunlamasına kesiyoruz.
  2. Tuz+pulbiber+karabiber+sarımsak tozu baharatlayıp bekletiyoruz.
  3. 1.kaba 👉 un
  4. 2.kaba 👉 yumurta
  5. 3.kaba 👉 blender geçirdiğimiz mısır gevreğini koyup sırayla geçirip yağda kızartıyoruz.
  6. Tavada yanan kısımları arada temizlemek lazım.

25 Temmuz 2019 Perşembe

Yemek Menüsü 10 : Vişneli Yaprak Sarması , Talaş Böğreği , Damla Sakızlı Buğday Çorbası

Temmuz 25, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 10 ;


VİŞNELİ YAPRAK SARMASI ;

  1. Asma yaprağını kaynar suda bekletip çıkarıyoruz.
  2. 1 soğanı yağda kavuruyoruz
  3. 2 su bardağı pirinç
  4. Kuş üzümü
  5. Biraz maydanoz
  6. Bir yemek kaşığı nar ekşisi
  7. Bir yemek kaşığı şeker
  8. Tuz,karabiber,nane,tarçın,yeni bahar
  9. 2 su bardağı sıcak su yada vişne suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz (10dk)
  10. Sarma sararken 1 vişne içine koyup sarıyoruz.
  11. Sarmaların üstünü geçmeyecek şekilde 1 su bardağı su yada vişne suyu koyup  30-40dk pişmeye bırakıyoruz. (tencerenin altına yaprak döşüyoruz en üstüne tabak kapatıyoruz)
TALAŞ BÖĞREĞİ ;

  1. Milföy hamuru
  2. Yağda kavrulmuş 1 soğan
  3. Haşlanmış havuç,patates,bezelye
DAMLA SAKIZLI BUĞDAY ÇORBASI 
  1. 1 gece önceden ıslatılmış kaynamış buğday
  2. Et suyu yada bulyon + sıcak su  + damla sakız
  3. 2 kaşık süzme yoğurt
  4. 1 yumurta sarısı
  5. 1 yemek kaşığı unu karıştırıp çorbanın suyundan ekleyip karıştırıyoruz
  6. Tuz,karabiberini ekliyoruz
❗ Terbiyeli çorbalarda tuz her zaman en son konulur

 7. Üstüne tereyağ/nane sosunu gezdirip servis ediyoruz

EN SON YAZIM

SRİ LANKA GEZİ REHBERİ (ÖN HAZIRLIK)

Follow Us @marifetliparmaklr