MISIR GEVREKLİ KURABİYE
- 3 yumurta
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı nişasta
- 2 su bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Hafif ele yapışan hamur kıvamı elde ettikten sonra küçük toplar şeklinde 180℃ fırında 15-20 dk pişiriyoruz.
- Üzeri için Nutellayı sıvı yağ ile eritip bandırıyoruz
- Mısır gevreğiyle de etrafını kaplıyoruz
KIRMIZI KADİFE PASTA
- 5 yumurta beyazını bir tutam tuz ile kar kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz + yarım su bardağı şekeri ve limon rendesi ekleyip biraz daha çırpıyoruz
- 5 yumurta sarısı + yarım su bardağı şekeri iyice çırpıyoruz yavaş yavaş yarım çay bardağı sıcak su ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz
- Beyazın üzerine sarısını yavaşca ekleyip spatula ile karıştırıyoruz
- 1 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 çay kaşığı kakao
- 2 çay kaşığı gıda boyası
- Kuruları biryerde karıştırıp eleyerek karışıma ekliyoruz spatulayla karıştırıp kelepçeli kaba döküyoruz
- 180℃ fırında 40dk pişiriyoruz
Kreması;
- 300gr labne
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket krema çırpıyoruz
- 2 paket toz krem şanti ekleyip güzelce çırpıyoruz buzdolabında bekletiyoruz
*Bir gece pandispanya ve kremasının beklemesi gerek