SAÇAKLI POĞAÇA TARİFİ
- Yarım su bardağı su + yarım su bardağı sütü ılıtıyoruz
- Yarım paket yaş mayayı içinde eritiyoruz
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta ekliyoruz
- 3.5 su bardağı un eleyerek ekleyip
- 2 çay kaşığı tuz un ile beraber ilave ettikten sonra yoğuruyoruz
- Mayalanmaya bırakıyoruz
- Küçük toplar halinde tepsiye dizip yarım saatde tepsi mayalanmasına bırakıyoruz
- Yumurta sarısı + yağ + hafif şeker karışımını üstüne sürüyoruz
- 180 ℃ de 15 dakika kadar pişir
- Piştikten sonra yarıya kesip içine krem peynir sürüp bir yanını maydonoz batırıp servis ediyoruz
EK/PROFİTEROL TARİFİ
Hamuru;
- 125gr margarin hafif ocakta eridikten sonra 1 su bardağı su ekleyip tamamen erimesini bekliyoruz
- 1 su bardağı un ekleyip tavada kavurup tavaya yapışmayacak kıvama getiriyoruz
- Soğuduktan sonra 3 yumurtayı tek tek ekliyoruz sıkma torbasına koyup şekil veriyoruz
- 200℃ fırında 15-20dk 150℃ indirip 20dk pişiriyoruz
Kreması;
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 4 kaşık un karıştırıp ocağa alıyoruz
- Ocakta kıvam aldıktan sonra 1 çay kaşığı margarin +1 paket vanilya ekleyip soğumaya bırakıyoruz
Çikolata Sos ;
- 1 bardak süt
- 1 kaşık kakao
- Yarım kaşık un
- 1.5 kaşık şeker karıştırıp ocağa alıyoruz kıvama gelince 40gr çikolata ekliyoruz
Hamurun içini krema ile doldurup üstüne çikolata sosunu ekliyoruz.Ekler için 1 kalıp sütlü çikolata 1 kalıp bitter çikolatayı benmari usulü eritip üstünü onunla kaplamak daha lezzetli oluyor
TARÇINLI RULO ÇÖREK TARİFİ
TARÇINLI RULO ÇÖREK TARİFİ
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım paket yaş maya ile 5 dk mayalandır
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yumurta
- 3.5 - 4 su bardağı un karıştırıp mayalanmaya bırakıyoruz
İçine ; 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ + 3-4 yemek kaşığı şeker + 2 kaşık tarçın + kıvam için biraz sıvıyağ
Hamuru iki parçaya ayırıp ince uzun açıyoruz tarçınlı karışımı sürüp 3 parçaya daha sonra şerit şerit kesiyoruz ve yuvarlayıp tepsiye diziyoruz
→180℃ fırında 20dk kadar pişiriyoruz
Üzeri;
- 1 kaşık eritilmiş tereyağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3-4 kaşık süt karışımını üstüne döküp servis ediyoruz