Tabanı ;
2 paket (yan duvarı yapmak isterseniz 3 paket) Burçak bisküvi ile 100gr Margarin yada Tereyağ ıslak kum kıvamına getirip bardakla sıkıştırıyoruz
Keki ;
Malzemeler oda sıcaklığında olmalı ❗
- 1 paket sıvı krema ile 300gr Labneyi çırpıyoruz
- 1.5 su bardağı şeker + 4 yemek kaşık un + 1 kaşık nişasta + 1 paket vanilya kuruları bir yerde karıştırıp ekleyip çırpıyoruz çok çırpamaya gerek yok
- 4 yumurtayı teker teker ekleyip çırpıyoruz❗
- 160° fırında 40-50 dk pişiriyoruz ,fırında bi tepside su bulunması nemlenip çatlamaması için önemli
Sosu ;
- Vişne/Limon / Meyve
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 2.5 yemek kaşığı nişasta (suda çözülsün) ❗
- Ocakta kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz
- Limonlu yaparken biraz zerdeçal eklemek rengini daha sarı yapacaktır
- Keki 2 saat soğuduktan sonra sosu sıcak şekilde ekliyoruz ve 1 gece buzdolabında muhafaza ediyoruz ❗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder