20 Nisan 2019 Cumartesi

Yemek Menüsü 2 ; Hamsili Pilav , Pancarlı Piyaz

Nisan 20, 2019 0 Comments
Yemek Menüsü 2  

Hamsili Pilav ;

  1. 1 kg hamsiyi temizle
  2. Kelepçeli kabı tereyağla bol bol yağla 
  3. Mısır unu-tuz karışımına hamsilerin arka yüzü banarak kelepçeli kaba üst üste boş yer kalmayacak şekilde diz 
  4. 2,5 su bardağı suda beklettiğimiz pirinci tavada 1 soğanı kavurup ekle
  5. Yeni bahar/tarçın/karabiber/kırmızı toz biber/kuş üzümü ekleyip 
  6. 2.5 su bardağı sıcak ve tuzunu ekledikten sonra suyu çekinceye kadar demlenmeye bırakalım 
  7. Hamsilerin içine iç pilavı ekletikten sonra hamsilerin üst kısmı üstte gelecek şekilde kapatıp tereyağ koyup 200℃ turbo fırına 20dk sürüyoruz
* Karabiberi fazla olursa acı tat olur 

Pancarlı Piyaz 
  1. 2 havuç ve 2 pancarı suda kaynatıyoruz 
  2. 2 su bardağı fasülye haşlıyoruz 
  3. 1 kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğruyoruz
  4. İçine maydanoz ,haşlanmış havuç,pancar,haşlanmış fasülye ,tuz ,pulbiber,yağ,nar ekşisi ekleyip servise hazır ediyoruz 

13 Nisan 2019 Cumartesi

Yemek Menüsü 1 ; Mısır Çorbası,Ispanaklı Köfte,Köpoğlu Sos

Nisan 13, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 1


MISIR ÇORBASI

  1. Terayağ + sıvıyağ 
  2. 2-3 kaşık mısır unu ocakta kavur
  3. 1 kutu süt mısır ekle
  4. 1 su bardağı süt
  5. 4-5 bardak sıcak su 
  6. Et suyu yada bulyan
  7. Karabiber ve tuzu ekleyip kaynamaya bırak
ISPANAK KÖFTESİ
  1. 1 soğanı sıvı yağda öldür
  2. Yarım kg Ispanak ve tuzunu ekleyip tavada suyunu salıp sönünceye kadar pişir
  3. Ocaktan alıp soğuyunca 2-3 kaşık galeta unu
  4. 5-6 kaşık un
  5. 2 yumurta 
  6. Tuz/karabiber/pulbiber ekleyip yoğur 
  7. 150-200 gr lor peynir ekleyip hafif vıcık kıvamda fırın tepsisine diz
  8. 200℃ Turboda pişir
KÖPOĞLU SOS 
  1. 1 Soğanı yağda öldür 1 biber ekle 
  2. 1 domates suyu/tuz/karabiber ekleyip üst sosu hazırla 
  3. 2 patlıcanı küp küp doğrayıp yağda kızart
  4. Soğuyunca süzme yoğurtla karıştır 
  5. Üst sosunu ekleyip servise hazır 👌 


19 Mart 2019 Salı

DENEDİKLERİM 😋

Mart 19, 2019 0 Comments
KEKİKLİM
Hayatımda yediğim en lezzetli yemekti. 👌Tarifi burada

TANTUNİ
Tantuni bulamayan egeliler için damağımda hala lezzeti kalan bir yemekti müthiş 👌 Tarifi burada

PIZZA

Daha lezzetlisini yaptım diyebilirim 😂 Tarifi burada

EZOGELİN ÇORBASI
Tadı tam yolculukta içilen çorba gibi ama ölçüsünü yarım yapmak lazım Tarifi burada 

AYVA TATLISI
Yapıldığı gibi biten bir lezzet 😋Düdüklüde yarım saatde hazır. Tarifi burada

KUMPİR
1.30 saat fırında sonra düdüklüde pişirdim anca oldu desem yeridir pişirme kısmı meşakatli ama lezzeti 10 numara 🙋 Tarifi burada

MEZE
Lahmacun yaptım ama fırında kıtırlaştı ,ocakta yapılabilir ama çok uzun sürüyor en iyisi iç malzemesini hazırlayıp fırına yaptırmak 
Haydari ; Tarifi burada
Acılı Ezme ; Tarifi burada  
Atom ; Tarifi burada

DUMPLING
Çin lokantasında yediğimden beri canım çeker sonunda evde buharda pişirerek yaptım enfes oldu bir güzelliğide evde her malzeme ile yapılabilir olması. Tarifi burada

HAVUÇLU TARÇINLI KEK ; Tarifi burada

8 Mart 2019 Cuma

Mini Pasta ve Yer Fıstıklı Karamelli Pasta Tarifi

Mart 08, 2019 0 Comments
Kakaolu Pandispanya ;
  1. 3 yumurta
  2. 1.5 çay bardağı şeker ile çırpalım
  3. Çırparken 2 yemek kaşığı sıcak su ekleyelim beyaz boz kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edelim
  4. 1 çay bardağı un
  5. 2 yemek kaşığı kakao
  6. 1 yemek kaşığı nişasta
  7. yarım paket vanilya
  8. yarım paket kabartma tozu eleyerek karışıma ekleyelim karışım homojen haline gelince kadar çırpalım çok değil ❗
  9. Tepsi fırınına yağlı kağıt üzerine döküp 170℃ 20-25 dk pişirelim 
Mini Pasta İçin ; Asetat kağıtlarından kalıp hazırlayalım. Keki sütle ıslatıp çilekleri dizdikten sonra hazır krema sıkıp bir kat daha kek koyup buzdolabında beklemeye alalım .Pastalarımız hazır 🍰 


Yer Fıstıklı Karamelli Pasta İçin ;

Pandispanya ikiye bölüp sütle ıslatalım

Arasına Kreması ;

  1. 100 - 150 gr oda ısısında tereyağ ❗
  2. 3 yemek kaşığı fıstık ezmezi
  3. 3/4 bardak pudra şekeri çırpıp buzdolabında bekletelim 
Üstüne Karameli ; 
  1. 1 su bardağı şeker hafif su ekleyerek karamel kıvamına getirelim 
  2. 1 yemek kaşığı tereyağ
  3. 1 paket krema ekleyelim ❗ (Krema az olursa katılaşır ) 
  4. 1 su bardağı yer fıstığı 

Vanilyalı Pandispanya ; 
  1. 3 yumurta 
  2. 1.5 çay bardağı şeker
  3. 2 yemek kaşığı sıcak su 
  4. 1 su bardağı un
  5. 1 yemek kaşığı nişasta 
  6. 1 paket vanilya
  7. Yarım paket kabartma tozu 
Kreması ; 
  1. 1 yumurta
  2. 3/4 su bardağı şeker
  3. Yarım su bardağı un
  4. 2.5 su bardağı süt ocakta kıvam alıncaya kadar karıştır 
  5. Ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya ekle 
Mini Pasta İçin ; Küçük dikdörtgen ayırdığımız pastayı sütle ıslayıp arasına muzları koyup sarıyoruz.Beyaz çikolata ve krema ile hazırladığımız sosu üstüne gezdirip servis ediyoruz 🍰





4 Mart 2019 Pazartesi

Tiramisu ve Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi

Mart 04, 2019 0 Comments
TİRAMİSU
  1. 1 litre süt 
  2. Yarım su bardağı un
  3. 2 kaşık nişasta
  4. 1 yumurta sarısı 
  5. 1 su bardağı toz şeker
  6. Karışımı ocakta pişir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp 
  7. 200gr labne + 1 paket vanilya ekliyoruz 
  8. Granül kahve+su karışımına kedi dillerini ıslatıp ufak kaselerin tavanına diziyoruz 
  9. Üstüne muhallebi karışımını döküp kakao serptikten sonra servise hazır 🙋 *1 gece buzdolabında beklemesi lazım
  10. Ufak kaselerde ve labnesi az olunca lezzeti daha güzel oluyor 👍
ŞEKER HAMURLU KURABİYE
  1. 125 gr margarin
  2. 1 su bardağı pudra şekeri
  3. 1 paket vanilya 
  4. 1 yumurta yoğur
  5. 1 yemek kaşığı nişasta
  6. 2.5 - 3 su bardağı un
  7. Tarçın,damla sakızı,.. ekleyip buzdolabında beklet 
  8. 160℃ fırında 15dk pişir
  9. Şeker hamurunu nişasta ile açıp süslemesi yaptıktan sonra servise hazır 

21 Şubat 2019 Perşembe

Yaş Pasta Tarifi /Rainbow Cake

Şubat 21, 2019 0 Comments
YAŞ PASTA

Pandispanya;

  1. 5 yumurta beyazı bir tutum tuz ile iyice çırp yarım su bardağı şekeri ekleyip biraz daha çırpalım
  2. 5 yumurta sarısı yarım su bardağı şeker ile iyice çırp. Çırparken yarım çay bardağı sıcak su ekle 
  3. Beyaz ile sarıyı yavaş yavaş ekleyerek spatuyla karıştır
  4. yarım su bardağı nişasta + 1 su bardağı un + 2 kabartma tozu + 1 vanilya eleyerek ekle
  5. Yavaşça karıştır 
  6. 180℃ 40 dk pişir 
Pastacı Kreması ; 
  1. 2.5 su bardağı süt + 2 yemek kaşığı margarini ocakta margarin eriyinceye kadar tut. + 1 su bardağı toz şeker ekle 
  2. 3 kaşık nişasta + 1 yumurta sarısı çırp 
  3. Biraz süt karışımından ekleyip ocağa ekle açma yöntemi ile iyice çırp 
  4. Ocaktan al 1 paket vanilya + çeyrek çikolata ekle buzdolabında soğut 
Limon Kreması ; 
  1. 2.5 su bardağı süt
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 3 yemek kaşığı nişasta 
  4. 1 yumurta
  5. 1 limon rendesi ocakta kıvama getir
  6. Ocaktan alınca 1 çay kaşığı vanilya + yarım yemek kaşığı margarin + 1 limonun suyu
Üzeri için 1 paket krem şanti ile 1 su bardağı sütü çırpıp buzdolabında beklet
 → Pandispanya 3/4 böl .Aralarına krema en üstüne krem şanti 
Ganaj ; Bitter çikolata + krema ertip üstüne gezdiriyoruz 

→ Rainbow Cake için ölçüleri ikiye bölüp sonra iki kapta gıda boyalarını ekleyip yaptım
→ Kek kalıbı için ayarlanabilir 16x30 derinliği 10cm olan kalıpları kullanıyoruz.
→ Krema ve pandispanya bir gece beklemeli (Ben beklemeden kesmiştim krema akıyor lezzet için bile beklemeli )



13 Şubat 2019 Çarşamba

Mısır Gevrekli Kurabiye ve Kırmızı Kadife Pasta Tarifi

Şubat 13, 2019 0 Comments
MISIR GEVREKLİ KURABİYE

  1. 3 yumurta 
  2. Yarım paket margarin 
  3. Yarım su bardağı sıvı yağ 
  4. 1 su bardağı pudra şekeri 
  5. 3 su bardağı nişasta 
  6. 2 su bardak un 
  7. 1 paket kabartma tozu 
  8. 1 paket vanilya 
  9. Hafif ele yapışan hamur kıvamı elde ettikten sonra küçük toplar şeklinde 180℃ fırında 15-20 dk pişiriyoruz.
  10. Üzeri için Nutellayı sıvı yağ ile eritip bandırıyoruz 
  11. Mısır gevreğiyle de etrafını kaplıyoruz 
KIRMIZI KADİFE PASTA
  1. 5 yumurta beyazını bir tutam tuz ile kar kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz + yarım su bardağı şekeri ve limon rendesi ekleyip biraz daha çırpıyoruz 
  2. 5 yumurta sarısı + yarım su bardağı şekeri iyice çırpıyoruz yavaş yavaş yarım çay bardağı sıcak su ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz 
  3. Beyazın üzerine sarısını yavaşca ekleyip spatula ile karıştırıyoruz 
  4. 1 su bardağı un
  5. 2 paket kabartma tozu 
  6. 1 paket vanilya 
  7. Yarım su bardağı nişasta 
  8. 2 çay kaşığı kakao
  9. 2 çay kaşığı gıda boyası
  10. Kuruları biryerde karıştırıp eleyerek karışıma ekliyoruz spatulayla karıştırıp kelepçeli kaba döküyoruz
  11. 180℃ fırında 40dk pişiriyoruz
Kreması; 
  1. 300gr labne
  2. 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  3. 1 paket krema çırpıyoruz 
  4. 2 paket toz krem şanti ekleyip güzelce çırpıyoruz buzdolabında bekletiyoruz 
*Bir gece pandispanya ve kremasının beklemesi gerek 

EN SON YAZIM

SRİ LANKA GEZİ REHBERİ (ÖN HAZIRLIK)

Follow Us @marifetliparmaklr