21 Şubat 2019 Perşembe

# #cook # #rainbowcake #yaşpasta #cake #pastacıkreması #cook

Yaş Pasta Tarifi /Rainbow Cake

YAŞ PASTA

Pandispanya;

  1. 5 yumurta beyazı bir tutum tuz ile iyice çırp yarım su bardağı şekeri ekleyip biraz daha çırpalım
  2. 5 yumurta sarısı yarım su bardağı şeker ile iyice çırp. Çırparken yarım çay bardağı sıcak su ekle 
  3. Beyaz ile sarıyı yavaş yavaş ekleyerek spatuyla karıştır
  4. yarım su bardağı nişasta + 1 su bardağı un + 2 kabartma tozu + 1 vanilya eleyerek ekle
  5. Yavaşça karıştır 
  6. 180℃ 40 dk pişir 
Pastacı Kreması ; 
  1. 2.5 su bardağı süt + 2 yemek kaşığı margarini ocakta margarin eriyinceye kadar tut. + 1 su bardağı toz şeker ekle 
  2. 3 kaşık nişasta + 1 yumurta sarısı çırp 
  3. Biraz süt karışımından ekleyip ocağa ekle açma yöntemi ile iyice çırp 
  4. Ocaktan al 1 paket vanilya + çeyrek çikolata ekle buzdolabında soğut 
Limon Kreması ; 
  1. 2.5 su bardağı süt
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 3 yemek kaşığı nişasta 
  4. 1 yumurta
  5. 1 limon rendesi ocakta kıvama getir
  6. Ocaktan alınca 1 çay kaşığı vanilya + yarım yemek kaşığı margarin + 1 limonun suyu
Üzeri için 1 paket krem şanti ile 1 su bardağı sütü çırpıp buzdolabında beklet
 → Pandispanya 3/4 böl .Aralarına krema en üstüne krem şanti 
Ganaj ; Bitter çikolata + krema ertip üstüne gezdiriyoruz 

→ Rainbow Cake için ölçüleri ikiye bölüp sonra iki kapta gıda boyalarını ekleyip yaptım
→ Kek kalıbı için ayarlanabilir 16x30 derinliği 10cm olan kalıpları kullanıyoruz.
→ Krema ve pandispanya bir gece beklemeli (Ben beklemeden kesmiştim krema akıyor lezzet için bile beklemeli )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EN SON YAZIM

SRİ LANKA GEZİ REHBERİ (ÖN HAZIRLIK)

Follow Us @marifetliparmaklr