19 Mart 2019 Salı

DENEDİKLERİM 😋

Mart 19, 2019 0 Comments
KEKİKLİM
Hayatımda yediğim en lezzetli yemekti. 👌Tarifi burada

TANTUNİ
Tantuni bulamayan egeliler için damağımda hala lezzeti kalan bir yemekti müthiş 👌 Tarifi burada

PIZZA

Daha lezzetlisini yaptım diyebilirim 😂 Tarifi burada

EZOGELİN ÇORBASI
Tadı tam yolculukta içilen çorba gibi ama ölçüsünü yarım yapmak lazım Tarifi burada 

AYVA TATLISI
Yapıldığı gibi biten bir lezzet 😋Düdüklüde yarım saatde hazır. Tarifi burada

KUMPİR
1.30 saat fırında sonra düdüklüde pişirdim anca oldu desem yeridir pişirme kısmı meşakatli ama lezzeti 10 numara 🙋 Tarifi burada

MEZE
Lahmacun yaptım ama fırında kıtırlaştı ,ocakta yapılabilir ama çok uzun sürüyor en iyisi iç malzemesini hazırlayıp fırına yaptırmak 
Haydari ; Tarifi burada
Acılı Ezme ; Tarifi burada  
Atom ; Tarifi burada

DUMPLING
Çin lokantasında yediğimden beri canım çeker sonunda evde buharda pişirerek yaptım enfes oldu bir güzelliğide evde her malzeme ile yapılabilir olması. Tarifi burada

HAVUÇLU TARÇINLI KEK ; Tarifi burada

8 Mart 2019 Cuma

Mini Pasta ve Yer Fıstıklı Karamelli Pasta Tarifi

Mart 08, 2019 0 Comments
Kakaolu Pandispanya ;
  1. 3 yumurta
  2. 1.5 çay bardağı şeker ile çırpalım
  3. Çırparken 2 yemek kaşığı sıcak su ekleyelim beyaz boz kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edelim
  4. 1 çay bardağı un
  5. 2 yemek kaşığı kakao
  6. 1 yemek kaşığı nişasta
  7. yarım paket vanilya
  8. yarım paket kabartma tozu eleyerek karışıma ekleyelim karışım homojen haline gelince kadar çırpalım çok değil ❗
  9. Tepsi fırınına yağlı kağıt üzerine döküp 170℃ 20-25 dk pişirelim 
Mini Pasta İçin ; Asetat kağıtlarından kalıp hazırlayalım. Keki sütle ıslatıp çilekleri dizdikten sonra hazır krema sıkıp bir kat daha kek koyup buzdolabında beklemeye alalım .Pastalarımız hazır 🍰 


Yer Fıstıklı Karamelli Pasta İçin ;

Pandispanya ikiye bölüp sütle ıslatalım

Arasına Kreması ;

  1. 100 - 150 gr oda ısısında tereyağ ❗
  2. 3 yemek kaşığı fıstık ezmezi
  3. 3/4 bardak pudra şekeri çırpıp buzdolabında bekletelim 
Üstüne Karameli ; 
  1. 1 su bardağı şeker hafif su ekleyerek karamel kıvamına getirelim 
  2. 1 yemek kaşığı tereyağ
  3. 1 paket krema ekleyelim ❗ (Krema az olursa katılaşır ) 
  4. 1 su bardağı yer fıstığı 

Vanilyalı Pandispanya ; 
  1. 3 yumurta 
  2. 1.5 çay bardağı şeker
  3. 2 yemek kaşığı sıcak su 
  4. 1 su bardağı un
  5. 1 yemek kaşığı nişasta 
  6. 1 paket vanilya
  7. Yarım paket kabartma tozu 
Kreması ; 
  1. 1 yumurta
  2. 3/4 su bardağı şeker
  3. Yarım su bardağı un
  4. 2.5 su bardağı süt ocakta kıvam alıncaya kadar karıştır 
  5. Ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya ekle 
Mini Pasta İçin ; Küçük dikdörtgen ayırdığımız pastayı sütle ıslayıp arasına muzları koyup sarıyoruz.Beyaz çikolata ve krema ile hazırladığımız sosu üstüne gezdirip servis ediyoruz 🍰





4 Mart 2019 Pazartesi

Tiramisu ve Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi

Mart 04, 2019 0 Comments
TİRAMİSU
  1. 1 litre süt 
  2. Yarım su bardağı un
  3. 2 kaşık nişasta
  4. 1 yumurta sarısı 
  5. 1 su bardağı toz şeker
  6. Karışımı ocakta pişir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp 
  7. 200gr labne + 1 paket vanilya ekliyoruz 
  8. Granül kahve+su karışımına kedi dillerini ıslatıp ufak kaselerin tavanına diziyoruz 
  9. Üstüne muhallebi karışımını döküp kakao serptikten sonra servise hazır 🙋 *1 gece buzdolabında beklemesi lazım
  10. Ufak kaselerde ve labnesi az olunca lezzeti daha güzel oluyor 👍
ŞEKER HAMURLU KURABİYE
  1. 125 gr margarin
  2. 1 su bardağı pudra şekeri
  3. 1 paket vanilya 
  4. 1 yumurta yoğur
  5. 1 yemek kaşığı nişasta
  6. 2.5 - 3 su bardağı un
  7. Tarçın,damla sakızı,.. ekleyip buzdolabında beklet 
  8. 160℃ fırında 15dk pişir
  9. Şeker hamurunu nişasta ile açıp süslemesi yaptıktan sonra servise hazır 

21 Şubat 2019 Perşembe

Yaş Pasta Tarifi /Rainbow Cake

Şubat 21, 2019 0 Comments
YAŞ PASTA

Pandispanya;

  1. 5 yumurta beyazı bir tutum tuz ile iyice çırp yarım su bardağı şekeri ekleyip biraz daha çırpalım
  2. 5 yumurta sarısı yarım su bardağı şeker ile iyice çırp. Çırparken yarım çay bardağı sıcak su ekle 
  3. Beyaz ile sarıyı yavaş yavaş ekleyerek spatuyla karıştır
  4. yarım su bardağı nişasta + 1 su bardağı un + 2 kabartma tozu + 1 vanilya eleyerek ekle
  5. Yavaşça karıştır 
  6. 180℃ 40 dk pişir 
Pastacı Kreması ; 
  1. 2.5 su bardağı süt + 2 yemek kaşığı margarini ocakta margarin eriyinceye kadar tut. + 1 su bardağı toz şeker ekle 
  2. 3 kaşık nişasta + 1 yumurta sarısı çırp 
  3. Biraz süt karışımından ekleyip ocağa ekle açma yöntemi ile iyice çırp 
  4. Ocaktan al 1 paket vanilya + çeyrek çikolata ekle buzdolabında soğut 
Limon Kreması ; 
  1. 2.5 su bardağı süt
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 3 yemek kaşığı nişasta 
  4. 1 yumurta
  5. 1 limon rendesi ocakta kıvama getir
  6. Ocaktan alınca 1 çay kaşığı vanilya + yarım yemek kaşığı margarin + 1 limonun suyu
Üzeri için 1 paket krem şanti ile 1 su bardağı sütü çırpıp buzdolabında beklet
 → Pandispanya 3/4 böl .Aralarına krema en üstüne krem şanti 
Ganaj ; Bitter çikolata + krema ertip üstüne gezdiriyoruz 

→ Rainbow Cake için ölçüleri ikiye bölüp sonra iki kapta gıda boyalarını ekleyip yaptım
→ Kek kalıbı için ayarlanabilir 16x30 derinliği 10cm olan kalıpları kullanıyoruz.
→ Krema ve pandispanya bir gece beklemeli (Ben beklemeden kesmiştim krema akıyor lezzet için bile beklemeli )



13 Şubat 2019 Çarşamba

Mısır Gevrekli Kurabiye ve Kırmızı Kadife Pasta Tarifi

Şubat 13, 2019 0 Comments
MISIR GEVREKLİ KURABİYE

  1. 3 yumurta 
  2. Yarım paket margarin 
  3. Yarım su bardağı sıvı yağ 
  4. 1 su bardağı pudra şekeri 
  5. 3 su bardağı nişasta 
  6. 2 su bardak un 
  7. 1 paket kabartma tozu 
  8. 1 paket vanilya 
  9. Hafif ele yapışan hamur kıvamı elde ettikten sonra küçük toplar şeklinde 180℃ fırında 15-20 dk pişiriyoruz.
  10. Üzeri için Nutellayı sıvı yağ ile eritip bandırıyoruz 
  11. Mısır gevreğiyle de etrafını kaplıyoruz 
KIRMIZI KADİFE PASTA
  1. 5 yumurta beyazını bir tutam tuz ile kar kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz + yarım su bardağı şekeri ve limon rendesi ekleyip biraz daha çırpıyoruz 
  2. 5 yumurta sarısı + yarım su bardağı şekeri iyice çırpıyoruz yavaş yavaş yarım çay bardağı sıcak su ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz 
  3. Beyazın üzerine sarısını yavaşca ekleyip spatula ile karıştırıyoruz 
  4. 1 su bardağı un
  5. 2 paket kabartma tozu 
  6. 1 paket vanilya 
  7. Yarım su bardağı nişasta 
  8. 2 çay kaşığı kakao
  9. 2 çay kaşığı gıda boyası
  10. Kuruları biryerde karıştırıp eleyerek karışıma ekliyoruz spatulayla karıştırıp kelepçeli kaba döküyoruz
  11. 180℃ fırında 40dk pişiriyoruz
Kreması; 
  1. 300gr labne
  2. 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  3. 1 paket krema çırpıyoruz 
  4. 2 paket toz krem şanti ekleyip güzelce çırpıyoruz buzdolabında bekletiyoruz 
*Bir gece pandispanya ve kremasının beklemesi gerek 

24 Ocak 2019 Perşembe

Galeta ve Latteli Pasta Tarifi

Ocak 24, 2019 0 Comments
GALETA


  1. 1 yemek kaşığı salça
  2. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  3. Kekik,susam,çörek otu,haşhaş bol bol dökelim
  4. 1 çay kaşığı tuz 
  5. 1 çay bardağı ılık su 
  6. 1,5 - 2 su bardağı un + 1 tatlı kaşığı kuru maya karıştırıp mayalandırmaya bırakıyoruz 
  7. İnce çubukları tepsiye dizip 180℃ fırında 25dk pişiriyoruz 
LATTELİ PASTA

Pandispanya ; 
  1. 4 yumurta iyice çırpalım ❗
  2. 1 su bardağı şeker ekleyip iyice çırpmaya devam edelim ❗
  3. Yarım çay bardağı ılık su ekleyip tekrar çırpalım 
  4. 1,5 su bardağı un + 1.5 kabartma tozu + 1 paket vanilya eleyerek ekleyip spatulayla ❗ yavaşça karıştıralım 
  5. Limon kabuğu rendesi ekleyip kelepçeli kalıba dökelim 
  6. 180 ℃ fırında 20dk pişirelim 
İç Kreması ; 
  1. 2 su bardağı süt 
  2. 2 kaşık nişasta
  3. 1 paket latte kahve 
  4. Yarım su bardağı şeker karıştırıp ocakta kıvam alıncaya kadar pişirelim 
  5. Krema soğuduktan sonra 1 paket toz krem şantiyi ekleyip biraz çırpıp buzdolabında bekletelim 
En Üst Kreması ; 
  1. 1 paket pasta kreması 
  2. 1 su bardağı süt 
  3. 1 paket latte kahve iyice çırpıp buzdolabında bekletelim 
Süslemesi ; 
  1. 1/3 paket krema 
  2. 1 paket beyaz çikolata ocakta eritelim
Pandispanya soğuduktan sonra ikiye ayırıp iç kremasını sürelim.En üstüne hazırladığımız diğer kremayı sıvayıp beyaz çikolata ve çikolata sos ile süsleyelim afiyet olsun 🍰🍰 
(Tarifin şeker miktarını azaltabilirsiniz )

→ Mayalı tariflerde suyun sıcaklığı parmağımızı soktuğumuzda yanmayacak sıcaklıkta olmalı çok sıcak olursa maya ölür ❗
→ Pandispanyalı tariflerde ise yumurta çok iyi çırpılmalı beyazlaşıncaya kadar yoksa kabarmaz ❗

20 Ocak 2019 Pazar

Trileçe ve Sebzeli Kek Tarifi

Ocak 20, 2019 0 Comments
TRİLEÇE


Pandispanya ;

  1. 6 yumurtayı çok iyi çırpıyoruz ❗ 
  2.  7 kaşık şeker ekleyip tekrar bir güzel çırpıyoruz ❗
  3. 8 kaşık un + 2 kabartma tozu + 1 paket vanilya ekleyip spatulayla yavaşça karıştırıyoruz 
  4. Limon rendeside ekleyip 180℃ fırında 20dk pişiriyoruz 
  5. Diktörtgen borcamda en ideali 
Şerbeti ; 
  1. 5 su bardağı süt 
  2. 1 su bardağı şeker ekleyip şeker eriyinceye kadar ocakta pişiyoruz
  3. Kekimiz soğuyunca kürdanlayıp şerbeti ekliyoruz 
Üstüne ; 
1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt ile çırpıp buzdolabında bekletiyoruz 

Karameli ; 
  1. 1 su bardağı toz şekeri kısık ateşte karamelize ediyoruz (yarım saatte sıvı hale geliyor hiç kaşık deydirmeden arada tencereyi sallayarak yapıyoruz)
  2. Ocaktan alıp 1 kaşık tereyağ + 1 paket sıvı krema ekleyip karıştırıp tekrar ocağa alıyoruz 
Krem Şanti ekleyip buzdolabında biraz donduktan sonra karamelini sürüp bir gece tekrar buzdolabında beklemesi gerekiyor 


SEBZELİ KEK 

  1. 3 yumurtayı köpürünceye kadar çırpalım 
  2. 3 kaşık yoğurt ekleyelim 
  3. 1 havuç + 1 kabak rendesi 
  4. Lor peynir/beyaz peynir + tuz + baharat + taze nane + dere otu 
  5. Karışımı ekleyip spatuyla karıştıralım 
  6. 1 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozu ekleyip karıştıralım 
  7. Yarım su bardağı sıvı yağ ekleyelim
  8. En son 1 su bardağı unuda ekleyip kalıplara dökelim 
  9. 170 ℃ fırında 25 dk pişirelim börek tadında lezzetli,tuzlu kek servise hazır 

EN SON YAZIM

SRİ LANKA GEZİ REHBERİ (ÖN HAZIRLIK)

Follow Us @marifetliparmaklr