Yemek Menüsü 16 ; Tutmaç Çorbası , Soğan Dolması , Kalburabastı
DünyaSever
Eylül 22, 2019
0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 16
TUTMAÇ ÇORBASI ;
SOĞAN DOLMASI ;
KALBURBASTI ;
TUTMAÇ ÇORBASI ;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 7-8 bardak su
- Terbiyesi için ; 1 Yumurta sarısı + 2 kaşık un + 3 kaşık süzme yoğurt
- Üzerine ; sıvı yağ + nane
SOĞAN DOLMASI ;
- 3-4 Soğanı çizik atıp tuz ve su ile haşla
İç Malzemesi ;
- 1 su bardağı pirinç
- 1 domates
- 1 soğan
- tuz, karabiber , kekik , pul biber
- 1 kaşık nar ekşisi
- maydanoz
- salça
KALBURBASTI ;
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 125 gr tereyağ
- 1 kaşık yoğurt
- 2 kaşık irmik
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu yoğur , süzgeçle şekil ver içine 1 ceviz koy
- 180 derece fırında pişir
Şerbeti ; 3,5 Su bardağı şeker + 4 su bardağı su + limon tuzu