16 Ağustos 2019 Cuma

# #yemekmenüsü #yemektarifi #sezarsalata #ravioli #cook # cook

Yemek Menüsü 14 ; Sezar Salata , Ravioli

YEMEK MENÜSÜ 14 ;


SEZAR SALATA ;
  1. Göbek marulları elimizle küçük parçalara ayırıyoruz.
  2. Çeri domates
  3. Süt Mısır
  4. Mayonez + biraz hardal + limon suyu + çok az sıvı yağ + karabiber ekleyip sezar sos hazırlıyoruz.
  5. Tuz
  6. Tavuk ğögsünü tavada kızartıyoruz.
  7. Etimek \ Zeytinyağlı sarımsaklı yağda kızartılmış ekmek
  8. Malzemeleri sosla karıştırıp en son üstüne tavuk ve ekmekle servis ediyoruz.
RAVİOLİ ;
  1. Yarım çay bardağı sıvıyağ
  2. 1 tatlı kaşığı tuz
  3. 3 yumurta 
  4. 3 su bardağı un
  5. Kıvamına göre su ( bu tarif 4 kişilik içim 1\3 orandır )
İÇ HARCI ; Lor+Tulum+maydanoz+muskat rendesi \ haşlanmış patates 

      6. Hamuru ince bir şekilde açıp çay bardağı ile şekiller çıkartıyoruz.Bir parçasına iç harcını koyup bir parçasına yumurta beyazı sürüp kapatıyoruz.

Kaynamış suda 7-8dk haşlıyoruz.

ÜZERİNE ; Kabuğu soyulmuş domates + soğanla kavuruyoruz.+Biraz salça +1 diş sarımsak 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EN SON YAZIM

SRİ LANKA GEZİ REHBERİ (ÖN HAZIRLIK)

Follow Us @marifetliparmaklr