5 Mayıs 2019 Pazar

Yemek Menüsü 4 ; Enginar Dolması , Humus , Kazandibi , Ratatouille

Mayıs 05, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 4 ; 


ENGINAR DOLMASI ; 
  1. Enginarları limonlu suda bekletiyoruz 
  2. Taze Soğan,havuç,patates,bezelye yağda soteliyoruz 
  3. Tuz ve karabiberini ekliyoruz 
  4. 1 fincan pirinç 
  5. En son dere otu ve yarım limon suyunu ekliyoruz 
  6. Enginarları limonlayip dizip üstüne garnitürleri yerleştiriyoruz 
  7. Kaynar suyunu ve üstüne zeytinyağını gezdirip pişirmeye bırakıyoruz (20-25dk) 
  8. İsteğe bağlı biraz şeker ekltebilirsiniz
HUMUS ;  
  1. 1 su bardağı haşlanmış nohut ve kabukları soyulmuş 
  2. Tahin
  3. Limon suyu / kıvamı sağlamak için nohut suyu
  4. Kimyon/Toz kırmızı biber/ Tuz/ Sumak/ Zeytinyağı 
  5. İsteğe bağlı sarımsak 
KAZANDİBİ ; 
  1. 3.5 - 4 su bardağı süt 
  2. 3/4 su bardağı şeker
  3. yarım çay bardağı pirinç unu
  4. 3/4 çay bardağı nişasta 
  5. 1 yumurta sarısı 
  6. Damla sakızı 
  7. Ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya 
  8. Borcam üstünde karamelize ettiğimiz pudra şekeri üstüne muhallebiyi döküp / soğutup / dolapta 5-6 saat bekletiyoruz 
  9. İsteğe bağlı karamelize pudra şekeri üstüne tarçın eklenebilir 
RATATOUİLLE ; 


  1. Yağda kavrulmuş soğanın içine domates püresi ve közlenmiş biber ilave ediyoruz (+biber+havuç..)
  2. Tuz/karabiber/pul biber / kekik + sarımsak baharatlarini ilave edip blendirdan geçiriyoruz 
  3. Tepsinin zeminine sosumuzu düşüyoruz 
  4. Üstüne patlıcan/ kabak/patates/domates sebzelerini tek tek diziyoruz 
  5. Yağın içine tuz/karabiber/nane/fesleğen.. karşımını hazırlayıp üstünden gezdiriyoruz üstüne fırın kağıdı koyuyoruz
  6. 180℃ fırında 30-40 dk içinde pişiyoruz 
  7. Patatesler geç piştiği için önceden biraz haşlanabilir + haşlama kabak/patlıcan sevmeyenler için kızartılıp koyulabilir 🤔 

2 Mayıs 2019 Perşembe

Hayallerini Bekleyen Kızın DIY Macerası ; Keçe

Mayıs 02, 2019 0 Comments
Keçeden yaptığım anahtarlıklar;





 



Keçeden yaptığım rozetler/broş ; 













Pinterest Örnekleri ; 
Keçe ile hayallerinizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz 💕 Bardak altlığı fikrini çok beğendim .Fikir çok keçeyi ve makası eline al ve başla  😉



27 Nisan 2019 Cumartesi

Yemek Menüsü 3 ; Balkabağı Çorbası , Kıbrıs Köftesi , Tahinli Dip Sos

Nisan 27, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 3 

Balkabağı Çorbası ;
  1. 1 soğan + 1 patates + yarım kg balkabağı küp küp doğrayıp ocakta yağda kavur 
  2. 7-8 bardak sıcak su/tavuk suyu/et suyu ekleyip kaynamaya bırak 
  3. Blender geçirip Muskat / Tuz ekle 
  4. Yarım paket sıvı krema ekleyip çorbanız hazır 🙋 
Kıbrıs Köftesi ; 
  1. 250gr Kıyma 
  2. 2-3 patates rendele suyunu sık
  3. 1 yumurta 
  4. Maydanoz
  5. Galeta Unu 
  6. 1 soğan rendesi suyunu sık 
  7. Karabiber/ Tuz / Toz biber / Pul Biber / Kimyon 
  8. Yoğurup kızarttıktan sonra dip sosla servis ediniz 
Tahinli Dip Sos ; 
  1. 1 su bardağı (200gr) süzme yoğurt 
  2. 2 yemek kaşığı tahin *Sevmiyorsanız 1 kaşık seviyorsanız 2 
  3. Çeyrek limom suyu
  4. Ceviz 
  5. 1 sarımsak
  6. Tuz 
  7. Blender geçir sos hazır 🙋

NOT: Sebzeleri ve yeşillikleri durulama suyuna sirke katarak yıkayalım 
→Tahta kaşık ve kesme tahtaları bulaşık makinesi atmıyoruz 
→Tahta kaşıkları tencerede kaynamış suyun içine sirke + karbonat katarak temizliyoruz 
→Kesme tahtalarınıda et/balık kestiğimiz tahtayı tuzla temizliyoruz 

22 Nisan 2019 Pazartesi

Hayallerini Bekleyen Kızın Başka Dünyası 5 ; Katlama Sanatı

Nisan 22, 2019 0 Comments
Annemden öğrenemediğim katlama sanatını hayranı olduğum kişiden öğrendim 😂 Xiuminin askere gitme anısına evde bir temizlik bayramı düzenledim tez vakitte gelsin diye 😎
Xiuimin Temizlik Üstadından Dersler ;

                    

Havlular artık bir sanat 💞


Teddy Bear Havlu Katlamayı denemezsem olmazdı 🐻 Yapılışı 🐻 

KONMARİ METHOD ; 
Japon bir bayanın ürettiği method son günlerde çok yaygın olduğunu gördüm felsefi olarak değil ama tüketim çılgınlığına karşı beğendiğim bir method oldu. 
Üst üste katlandığında dolabın karşında geçip "hiçbir şeyim yok " düşüncesinden herşeyi net görüp karar verme çabukluğu kazandırıyor. 
Dikdörtgen elde et / 3'e katla / dik duruyorsa başarılıdır 👍 





Terapi gibi gelen bu katlama sanatını her daim denemek dileğiyle ... 😘 









21 Nisan 2019 Pazar

Hayallerini Bekleyen Kızın DIY Macerası ; Taş Boyama / Painted Rocks

Nisan 21, 2019 0 Comments
Bir taşın bu kadar güzel tablo,hediyelik
eşya olacağı aklıma gelmezdi.Ucuz maliyetli sonucu göz kamaştıran bir ürün ; Taş Boyama

Taşların da hafızası vardır.Üstüne basıp geçeni de alıp yerine koyanı da unutmaz.Biz unutsak taşlar unutmaz (Hercai)


Kullanılan Malzemeler ; 

  • Taş (Antalyadan topladığım taşları kullandım ama en yakın zamanda sahilden bol bol taş toplamam gerek )
  • Marker kalem yada Akrilik boya (Akrilik boyam yoktu ama bir hediye yapacak olursam akrilik boya gerekli)
  • Permanent Pen 
Pinterest Örnekleri ; Düğün hediyesinden tut ,doğum,ev,doğum günü hediyesine kadar mutfak askılığından anahtarlığa kadar herşeyi topladığınız taşlar ve hayal gücünüzle yapabilirsiniz 👍❤




20 Nisan 2019 Cumartesi

Yemek Menüsü 2 ; Hamsili Pilav , Pancarlı Piyaz

Nisan 20, 2019 0 Comments
Yemek Menüsü 2  

Hamsili Pilav ;

  1. 1 kg hamsiyi temizle
  2. Kelepçeli kabı tereyağla bol bol yağla 
  3. Mısır unu-tuz karışımına hamsilerin arka yüzü banarak kelepçeli kaba üst üste boş yer kalmayacak şekilde diz 
  4. 2,5 su bardağı suda beklettiğimiz pirinci tavada 1 soğanı kavurup ekle
  5. Yeni bahar/tarçın/karabiber/kırmızı toz biber/kuş üzümü ekleyip 
  6. 2.5 su bardağı sıcak ve tuzunu ekledikten sonra suyu çekinceye kadar demlenmeye bırakalım 
  7. Hamsilerin içine iç pilavı ekletikten sonra hamsilerin üst kısmı üstte gelecek şekilde kapatıp tereyağ koyup 200℃ turbo fırına 20dk sürüyoruz
* Karabiberi fazla olursa acı tat olur 

Pancarlı Piyaz 
  1. 2 havuç ve 2 pancarı suda kaynatıyoruz 
  2. 2 su bardağı fasülye haşlıyoruz 
  3. 1 kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğruyoruz
  4. İçine maydanoz ,haşlanmış havuç,pancar,haşlanmış fasülye ,tuz ,pulbiber,yağ,nar ekşisi ekleyip servise hazır ediyoruz 

13 Nisan 2019 Cumartesi

Yemek Menüsü 1 ; Mısır Çorbası,Ispanaklı Köfte,Köpoğlu Sos

Nisan 13, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 1


MISIR ÇORBASI

  1. Terayağ + sıvıyağ 
  2. 2-3 kaşık mısır unu ocakta kavur
  3. 1 kutu süt mısır ekle
  4. 1 su bardağı süt
  5. 4-5 bardak sıcak su 
  6. Et suyu yada bulyan
  7. Karabiber ve tuzu ekleyip kaynamaya bırak
ISPANAK KÖFTESİ
  1. 1 soğanı sıvı yağda öldür
  2. Yarım kg Ispanak ve tuzunu ekleyip tavada suyunu salıp sönünceye kadar pişir
  3. Ocaktan alıp soğuyunca 2-3 kaşık galeta unu
  4. 5-6 kaşık un
  5. 2 yumurta 
  6. Tuz/karabiber/pulbiber ekleyip yoğur 
  7. 150-200 gr lor peynir ekleyip hafif vıcık kıvamda fırın tepsisine diz
  8. 200℃ Turboda pişir
KÖPOĞLU SOS 
  1. 1 Soğanı yağda öldür 1 biber ekle 
  2. 1 domates suyu/tuz/karabiber ekleyip üst sosu hazırla 
  3. 2 patlıcanı küp küp doğrayıp yağda kızart
  4. Soğuyunca süzme yoğurtla karıştır 
  5. Üst sosunu ekleyip servise hazır 👌 


EN SON YAZIM

SRİ LANKA GEZİ REHBERİ (ÖN HAZIRLIK)

Follow Us @marifetliparmaklr