Akdeniz Ekmeği ve Hamburger Ekmeği Tarifi
DünyaSever
Aralık 09, 2018
0 Comments
Bu hafta yeni pasta kursuna başladım hem yapıyorsun hem tadıyorsun harika bir kurs 🤗 Bende sizlerle her hafta öğrendiğim tarifleri paylaşacağım
AKDENİZ EKMEĞİ
AKDENİZ EKMEĞİ
- ❗(2 + 1/4 ) su bardağı su önemli olan ılık olması
- 20 gr yaş maya ekleyip eritiyoruz ❗5 dk mayalanmasına izin veriyoruz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ / zeytinyağı ekliyoruz
- 6,5 su bardağı un ekleyip kenarlardan 1 tutam tuzuda ekliyoruz
- ❗10 dakika boyunca yoğuruyoruz (yağ kullanabilirsin)
- 1,5 saat civarı streç kapta mayalanmaya bırakıyoruz
- Mayalanmış hamuru tezgaha alıp kekik,siyah zeytin ekleyip hamurun havasını alma işlemini yapıyoruz (arzuya göre sarımsak eklenebilir)
- Çelik kek kabına yerleştirip üstüne çeri domates,siyah zeytin,kekik,tuz ve yağlama ❗ işlemini yapıp ❗15 dk fırına girmeden tepsi mayalaması yapıyoruz .
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 35-40 dk pişiriyoruz
- Yapılışını izlemek isteyenler içinde buyrun
HAMBURGER EKMEĞİ
- 1 su bardağı su ve 1 su bardağı sütü ocakta ısıtıyoruz ılık olması yeterli
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı un + 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip yoğuruyoruz
- Mayalandıktan sonra ellerimizi yağlayıp yuvarlak beze yapıyoruz
- Sıcak su ile üstünü ıslatıp önceden ısıtılmış 200° derece fırında pişiriyoruz
- Hamburger yapılışı burdan izleyebilirsiniz asıl lezzetini veren karamelize soğan oldu kesinlikle deneyin derim afiyet olsun 🤗