30 Kasım 2019 Cumartesi

15 Kasım 2019 Cuma

Fizyoterapist Kızın Başka Dünyası 6 ; Yağlı Boya 🎨

Kasım 15, 2019 0 Comments
Yağlı boyaya başlamam 11.sınıfta resim hocam sayesinde oldu o günleri özlüyorum be 😥 2 tablo yaptık beraber ben batırdım hocam düzeltti deneye yanıla bu hobiyi öğrenmiş oldum ve son olarak okulun sergisinde tablolarım sergilendi 🎨🎨
 
Üniversite 2'ye geçtiğim zaman birde en yoğun zamanlarımda Aile Yaşam Merkezinde arkadaşımla yağlı boya kursuna başladık.Okul-ev arasında stresini atacağımız harika bir aktivite oldu.Ama sorun şu ki bir tabloyu bir yılda anca bitirdik 😂 Ortamı sevince bir sene daha devam ettik 2 tabloda üniversite yaptım .Her tablomda farklı teknikler kullanmaya özen gösterdim.
   
Şu an odam sergi salonu gibi 😂 En son duvar boyama yapılırken ben kapıları boyayacağım diye atıldım birde kapımın arkasına yağlı boya yaptım .


Tabi kardeşim bende isterim bende isterim deyince şu an onun kapısını boyarken sizinle bu serüvene ortak etmek istedim.

Kullandığım malzemeler ;




  • Pebeo marka fırça 4 - 2 - 1 - 0.5 
  • Marie's marka yağlı boya
  • Tiner 
  • Yağ 
  • Bez

İlk gün ; Eğer tuvale yapacaksanız resminizi o boyutta kırtasiyecilerden çıkartıp kopya kağıdı ile tuvale aktarıyorsunuz . Benim gibi tuval dışı ise kareleme yöntemi ile yada kendi çiziminizle çiziyoruz.
Resminizin arka planın rengini boyalara bol yağ katarak ilk katı çekiyoruz

--------------------------------------------- 1 gün kurumasını bekliyoruz -----------------------------------------

Bu süreçte ;  Boyalarımızı bol bol kullarak resmimizi tamamlıyoruz. Üstündeki ince ayrıntıları birer gün arayla boyalar kuruduktan sonra yapıyoruz. 




BİTMİŞ HALİİİ 🖌🖌🖌🖌🖌🖌🖌🖌🖌



DİĞER TABLOLARIM ; 








22 Eylül 2019 Pazar

Yemek Menüsü 16 ; Tutmaç Çorbası , Soğan Dolması , Kalburabastı

Eylül 22, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 16 



TUTMAÇ ÇORBASI ;
  1. 1 su bardağı haşlanmış nohut
  2. 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  3. 1 su bardağı erişte
  4. 7-8 bardak su
  5. Terbiyesi için ; 1 Yumurta sarısı + 2 kaşık un + 3 kaşık süzme yoğurt
  6. Üzerine ; sıvı yağ + nane

SOĞAN DOLMASI ;
  1. 3-4 Soğanı çizik atıp tuz ve su ile haşla
İç Malzemesi ;
  1. 1 su bardağı pirinç
  2. 1 domates
  3. 1 soğan
  4. tuz, karabiber , kekik , pul biber
  5. 1 kaşık nar ekşisi
  6. maydanoz
  7. salça

KALBURBASTI ;
  1. 1 çay bardağı sıvıyağ
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 125 gr tereyağ
  4. 1 kaşık yoğurt
  5. 2 kaşık irmik
  6. 4 su bardağı un
  7. 1 paket kabartma tozu yoğur , süzgeçle şekil ver içine 1 ceviz koy
  8. 180 derece fırında pişir
Şerbeti ; 3,5 Su bardağı şeker + 4 su bardağı su + limon tuzu 

Şerbet soğuk olacak ! Dibinden azar azar çektikçe şerbeti ekliyoruz.


14 Eylül 2019 Cumartesi

Yemek Menüsü 15 ; Sebzeli Tart , İçli Köfte , Acılı Ezme

Eylül 14, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 15 


SEBZELİ TART:

  1. 125 gr margarin
  2. 1 yumurta sarısı
  3. 1 çay kaşığı tuz
  4. 2 su bardağı un
  5. 1 fincan su
  6. Yoğurup  açarak yağlanmış fırın kabına yerleştirip çatalla kabarmasını önlemek için çizikler atıp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
İÇ HARCI ;
  1. Soğan , patlıcan , patates , havuç , kabak , brokoli , çiçek , pırasa .. +tuz,karabiber haşlayıp/kavurup
  2. İç harcını katıp 
  3. 1 yumurta + 3/4 su bardağı süt üstüne döküp
  4. tekrar fırına sürüyoruz
  5. Pişmeye yakın üstüne kaşar peynir

İÇLİ KÖFTE ;

İÇ HARCI ;
  1. Kıyma suyunu çekinceye kadar kavur
  2. Soğanı ve sıvı yağ ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişir
  3. Salça
  4. Tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
  5. Maydanoz
  6. Ceviz
  7. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım
DIŞ HARCI ;
  1. 1 su bardağı köftelik bulgur
  2. yarım su bardağı irmiğe sıcak su ilave edip biraz şişsin
  3. 1 yemek kaşığı salça 
  4. karabiber,pulbiber,tuz,kimyon
  5. 1 yumurta
  6. yarım çay bardağı un
  7. yarım su bardağı su azar azar ilave edip uzun süre  macun kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.

Suyla salatalıkla açıp iç harcını koy.Yağda kızart

ACILI EZME ;

  1. Maydanoz
  2. yarım soğan
  3. 2 yeşil biber
  4. 1 adet salatalık
  5. 2 acı biber
  6. 1 kopya biber blenderdan geçir
  7. 2-3 domates küp küp doğra
  8. 1 diş sarımsak
  9. yarım limon suyu + kuru nane + 2 yemek kaşığı sıvı yağ + tuz + pulbiber + 1.5 yemek kaşığı biber salçası + 2 yemek kaşığı nar ekşisi sosunu ekle

16 Ağustos 2019 Cuma

Yemek Menüsü 14 ; Sezar Salata , Ravioli

Ağustos 16, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 14 ;


SEZAR SALATA ;
  1. Göbek marulları elimizle küçük parçalara ayırıyoruz.
  2. Çeri domates
  3. Süt Mısır
  4. Mayonez + biraz hardal + limon suyu + çok az sıvı yağ + karabiber ekleyip sezar sos hazırlıyoruz.
  5. Tuz
  6. Tavuk ğögsünü tavada kızartıyoruz.
  7. Etimek \ Zeytinyağlı sarımsaklı yağda kızartılmış ekmek
  8. Malzemeleri sosla karıştırıp en son üstüne tavuk ve ekmekle servis ediyoruz.
RAVİOLİ ;
  1. Yarım çay bardağı sıvıyağ
  2. 1 tatlı kaşığı tuz
  3. 3 yumurta 
  4. 3 su bardağı un
  5. Kıvamına göre su ( bu tarif 4 kişilik içim 1\3 orandır )
İÇ HARCI ; Lor+Tulum+maydanoz+muskat rendesi \ haşlanmış patates 

      6. Hamuru ince bir şekilde açıp çay bardağı ile şekiller çıkartıyoruz.Bir parçasına iç harcını koyup bir parçasına yumurta beyazı sürüp kapatıyoruz.

Kaynamış suda 7-8dk haşlıyoruz.

ÜZERİNE ; Kabuğu soyulmuş domates + soğanla kavuruyoruz.+Biraz salça +1 diş sarımsak 

9 Ağustos 2019 Cuma

Yemek Menüsü 13 ; Kremalı Sebzeli Çorba , Taco , Kuskus Salatası

Ağustos 09, 2019 0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 13 :



KREMALI SEBZELİ ÇORBA ;


  1. 1 Soğan yağda kavur.
  2. 1 yemek kaşığı un
  3. Sebzeler ( 1 patates , 1 biber , 1 havuç , 1 kabak ..)
  4. Su
  5. Karabiber , pulbiber ( Tuzunu en son koyuyoruz \ Terbiyeli çorbalarda en son katılır )
  6. Yarım çiğ krema 
  7. Dere otu ( ocaktan aldıktan sonra )
TACO ;

  1. Lavaş ekmeğini çay tabağı boyutunda kesip eritilmiş tereyeğ ile yağlayıp 200℃ fırında pişiriyoruz.
  2. 250gr kıymayı tereyağ ile kavuruyoruz , kırmızı biber ile sıcak su ekleyip pişiriyoruz.
  3. Tuz , karabiber , kimyon, pulbiber ekliyoruz. (biraz ıslak olması için bir kaşık ketçap eklenebilir )
  4. Avokado Sos ; Avokado + tuz + limon suyu içinde beklet
  5. Yoğurt
  6. Domates sos ; Kırmızı sos + domates + acı biber + limon suyu + tuz + karabiber ekleyip blender geçiriyoruz
  7. Yoğurt + Avokado sos + kıyma + domatesli mısırlı sos şeklinde içini doldurup servis ediyoruz. (Kolay yolu Kıyma + Soğan  + Yoğurt + Avokado )

KUSKUS SALATASI ;

  1. Kuskusu tencerede kaynatıyoruz. ( tuz + yağ)
  2. Kabak 
  3. Yoğurt
  4. Maydonoz
  5. Mayonez , dere otu
  6. Sarımsak 


EN SON YAZIM

SRİ LANKA GEZİ REHBERİ (ÖN HAZIRLIK)

Follow Us @marifetliparmaklr