29 Aralık 2020 Salı

2021 Yıl Hedefim ; 40 Kitap Okuma

Aralık 29, 2020 0 Comments

Herkesin illallah ettiği benim sevdiğim yılım 2020 bitiyor yeni yıl gelirken yeni yıl hedefi olarak 40 kitap hedefi koydum kendime. Günde 50 sayfa okuyacağım diye hesaplarsak yılda 15.000 civarı sayfa yapıyor bir kitap yaklaşık 300-400 sayfa diye sayarsak bu hedefi koydum. Okuduğum kitapları puanlayarak size de öneri olsun istedim . Olurda hedefime ulaşamazsam cezam olsun hedefimi geçersem de ödülüm bunları daha sonra düşünürüz 😂 Hoşgeldin 2021 


1. Bir Kadının Hayatından 24 Saat / Stefan Zweig *****

2. Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu / Stefan Zweig ****

3. Olağanüstü Bir Gece / Stefan Zweig *****

4. Korku / Stefan Zweig *** 

5. Satranç / Stefan Zweig ****

6. Sır / Mustafa Kutlu ***

7. İşaret 5 / Deniz Erten *****

8. İşaret 6 / Deniz Erten *****

9,10,11,12,13,14,15,16,17 Hz.Hatice / Hz.Aişe / Hz.Hafsa / Hz.Sevde-Hz.Zeynep- Hz.Meymune / Hz. Ümmü Seleme / Hz.Zeynep bint Cahş/ Hz.Ümmü Habibe / Hz.Safiyye /Hz.Mariye 

18. Muhabbet Olsun 

Hedefime ulaşamadım daha fazla kitap okumalıyım kendime söz 🤞

22 Aralık 2020 Salı

Namaz Düzeni Oluşturma

Aralık 22, 2020 0 Comments

 Konu başlığından da anlayacağınız gibi namaza nasıl başlarım nasıl kılarım değil de namazlarımı ara ara bırakıyorum bir türlü düzenimi oturtamıyorum bir başlıyorum bir bırakıyorum diyenlere tavsiye niteliğinde bir yazı olacak umarım kalbinden geçirip ihtiyacı olanlara bu yazı şifa gibi gelir.                     

                                   


1-) Program Oluşturma 

Namaz aslında sizi hayatı programlı ve bilinçli yaşamaya alıştırır. Hayatında bir program uygulamayı başaramayan yaptığı programları sürekli bozan kişiler namazlarını da düzeni sağlamakta zorlanabilir.  Güzel bir niyet alıp program oluşturun. 


 


2-)Her Hafta 1 Namaz 

Alışkanlık edinmeye yeni başlayanlar için önerim her hafta 1 namazı hedef alıp o namazı kaçırmamaya dikkat etmeleri.2.hafta 2 namaz birden dikkat edersiniz bu alışkanlık ve bilinç böyle oturmaya başlar. Belli alışkanlık varsa direk 5 vakit namazdan başlamanız tabi ki en eftali.


3-) İlim Öğrenme

Namazların oturması için manevi lezzeti almak lazım bunun da birçok yöntemi usulü vardır benim önerim ilim öğrenmeye başlayın. En güzel ilim ise Kur'an okumak .Güvendiğiniz bir yayınevinin kitapları olabilir yada güvendiğiniz bir yayından sohbet dinleyebilirsiniz.


4-) Her Güne 1 Sayfa Kur'an ve Tefsiri

Her gün 1 sayfa kitap okumak namazlarınıza inanılmaz etki sağlayacak. O gün Kur'an okumadığınızda anlayacaksınız aradaki farkı. Bir de o okuduğunuz sayfanın tefsirini okumak notlar almak bilincinize etki ederek namazlarınıza daha sıkı sarılmanızı sağlayacaktır.



Bu konu hakkında çok güzel bir yayın önerisi olsun size; 

NAMAZA BİR TÜRLÜ BAŞLAYAMIYORUM | BAĞIRMAYAN ANNELER | 66. BÖLÜM




7 Aralık 2020 Pazartesi

Evde Katı Şampuan ve Katı Nemlendirici Yapımı

Aralık 07, 2020 2 Comments

 Evde Katı Şampuan Yapımı ; 


1 sene önce şampuanı hayatımdan çıkardım bu süreçte saçıma en iyi gelen şey katı şampuan oldu. Ama gel gelelim ekonomik olarak beni zorluyordu. Hammaddelerin yurtdışı ithali sebebiyle fiyatlar 3 şampuan fiyatına denk geliyor. İngilizce yayın yapan bir sayfanın ücretsiz workshop etkinliğine katılarak bir tarif aldım uyguladım bana maliyeti 50 Gr = 15 TL geldi . Kendi formülünü uygulamak ve kendi ürününü kullanmak yanına eğlencesi tabiki 🥰


Malzemeleri https://www.tatlidilimler.com/  sitesinden tedarik edebilirsiniz.


33.75 gram= sodium cocoyl isethionate

10 gram = cocamidropopyl betaine 

5 gram = Hindistan Cevizi Yağı * A 

1 gram = Esansiyel Yağ * B 

0.25 gram = Gliserin / Provitamin b5 / E vitamini 


Ürünleri benmari usulü karıştırıp hamur kıvamına gelince kalıba sıkıştırıyoruz.24 saat kurumaya 1 hafta karanlık yerde dinlemeye alıyoruz. 






Bu konu hakkında eğitimli değilim ama birçok araştırma yaptım ingilizce kaynaklardan yağlar hakkında çeviriler yaptım ve sonuç harika köpürüyor taranması kolay parlak bir görüntü elde ettim denemenizi tavsiye ederim 🤩


Evde Katı Nemlendirici Yapımı ; 



  1 ölçü balmumu ( 20 Gr) 

  1 ölçü katı yağ ( 20 Gr) Kakao yağı , Shea Yağı , Hindistan Cevizi Yağı 

  1 ölçü sıvı yağ ( 20 Gr ) Hint Yağı , Badem Yağı , Zeytinyağı...

 + Esansiyel Yağ 

 + E vitamini 


Tüm malzemeleri benmari usulü eritip karıştırıyoruz kalıbımıza döktükten sonra donmasını bekliyoruz. Vücut ısısı ile eriyerek kullanılıyor .


Duş sonrası vücudunuz nem ihtiyacını için  sabah rutini kuru fırçalama sonrası pürüzsüz bir cilt için epilasyon sonrası kaşıntı önlemek için cildinize gerekli nemi sağlar 👌🏽💯 



19 Kasım 2020 Perşembe

Ay Ay Lazer Epilasyon Cihaz Yorumu

Kasım 19, 2020 0 Comments

 Xiaomi İnface IPL Epilasyon Aleti


1.Ay; 
Öncelikle uygulamayı her hafta yaptım 3.haftadan sonra kol ve üst bacak kıllarında uzama yavaşladı son hafta uygulama yapmadım.Alt bacak ve özel bölgeler de ise kıl uzama süresi kısaldı 3 günde çıkan kıllar 1 haftada çıkmaya başladı. Sonuçtan memnunum tüm vücut 15 dakikamı anca alıyor gayet kullanışlı ve hızlı.

2.Ay ; Geçtiğimiz ay lazer sonrası kaşıntı ile uğraştım.Cildimi kuruttuğu için kaşınma oluyordu kendi yaptığım katı nemlendirici ile çözümü buldum. Her duş sonrası ve sabahları kullanıyorum kaşıntılarım bitti. Üst bacak ve kollarımı 3 haftada 1 almaya başladım. Alt bacak ve özel bölgeler için hala hafta 1 alıyorum ama yer yer azalmalar başladı

3.Ay ; Kol ve bacaklarımı 3 , özel bölgeleri 4 şiddeti ile alıyorum istediğim kısalık gerçekleşti. Kaşıntı ve batık sorunları geçti ama hala hafta 1 alıyorum.


4.Ay ; 2 hafta da bir alınacak düzeye yavaş yavaş gelmeye başladık 

5.Ay; ---

1.Yıl doldu hala daha 1/2 hafta bir almam gerekiyor ben 1 yılda rahatlarım diyordum olmadı neyse böyle devam 

14 Ekim 2020 Çarşamba

Karantina Günlükleri

Ekim 14, 2020 0 Comments

 Ev arkadaşımın testi pozitif çıktıktan sonra bugün itibari ile karantina sürecim başladı. Bu süreci en verimli şekilde değerlendirmek amacım hadi başlayalım 👋

1-) Online Alışveriş Yapmak 

İhtiyaçlar için zorunlu kullanmak durumunda kaldığımız online alışveriş uygulamaları! Ben Şok uygulamasından alışveriş yaptım.A101 uygulamasında sıkıntı yaşadım.Diger market seçenekleri de mevcut.En kısa sürede alışveriş işini halletmek lazım insan evdeyken inanılmaz acıkıyormuş.

2-) Belgesel Önerisi



Karantina sürecinde herkes dizi,film önerisi verir amaç verimli şekilde değerlendirmek olunca bende belgesel önerisi vermek istedim.

3-) Yeni Hobiler Denemek 


Daha önce hiç yapmadığım bir hobi denedim. Örgü örmeyi başlamasından bitişine kadar YouTube öğrenerek yaptım. Büyük sabır gerektiriyormuş onu anladım ama kafa dağıtmak için birebir. Diğer denediğim hobiler; 

4-) Yemek Yapmak - Hamurişi 


Yeni tarifler denemek ve mutfakta kendini gelişmek için karantina birebir. 

5-) Bakım Yapmak - Saç Kesimi


Tırnaktan saça bakım yapma yenilenme zamanı.Ben kendi saçımı kendim kestim maskelerimi de yaptım mı ohhh nasıl bir ferahlık. Bakım sonrası gelen ferahlık hissi yağmur sonrası kokan toprak kokusu gibi mis gibi 🥰

Yaptığım bakım rutinim ; https://unikizinyolmacerasi.blogspot.com/2020/05/dogal-cilt-bakm-rutinim.html?m=1 

6-) Spor Yapmak 

Resimde gösterilen noktada (Rhomboid kaslar) ağrılarım oluyordu dedim hazır karantinadayken bu ağrılarıma bir çözüm bulayım . Sizde sizi yaşam kalitenizden düşüren ağrılardan egzersizlerle kurtulabilir yada sağlıklı yaşam için platese başlayabilirsiniz

7-) Kitap Okumak 
Karantinaya hazırlıksız yakalanmanın en kötü yanı kitap alışverişi yapmamış olmam. Ama yine de yarım kalan kitapları okumaya çalışıyorum. 

8-) Online Sertifika Eğitimleri Almak 


Daha önce niye böyle bir eğitime başvurmamışım dediğim ücretsiz, eğitici hemde eğlenceli aklınıza gelebilecek her konuda eğitim sunan bir enstitü. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. 

Ben Blog Yazarlığı, Ürün Fotoğrafçılığı eğitimleri aldım .Siz de bir göz atmak isterseniz ; https://www.iienstitu.com/

20 Eylül 2020 Pazar

Fizyoterapist Kızın Başka Dünyası 7; Porselen Boyama

Eylül 20, 2020 0 Comments
Kendi tasarımını çizip kullanabilme imkanı sunan yeni bir hobi ile tanıştım.Porselen kalemlerin indirime girdiği bu dönemde erkek arkadaşıma hediye hazırlarken size de hediye tavsiyesi olsun diye bu yazıyı hazırlıyorum.


Erkek arkadaşıma hazırladığım hediye de muhabbet esnasında çok güldüğümüz konuları yazdım başkaları için çok anlamsız gelecek ama bizim eğlendiğimiz konular 😂

Gerekli Malzemeler ;
- Porselen bardak,tabak..
- Porselen kalem Burada
- Fırın

1.Şablon olarak kağıda çizimimizi yapıyoruz .

2.Arkasını kurşun kalemle karalıyoruz.

3.Yapacağımız yüzeye yerleştirip tekrar kurşun kalemle bastırarak çizimimizin üstünden geçiyoruz.

4.Porselen kalemle üstünden geçiyoruz.15 dk  kurumasını bekliyoruz.Bu süreçte silip tekrar yapabilirsiniz.

5. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 25 dakika pişirip fırında soğumasını bekliyoruz. Ve kullanıma hazır 👏🏼

Yaptığım Porselen Boyamalarım ; 



20 Mayıs 2020 Çarşamba

Doğal Cilt Bakım Rutinim

Mayıs 20, 2020 0 Comments
21 Günlük Cilt Bakım Serüvenimin sonuna geldim 2 tarifi çok beğendim direk rutinime koydum.

KARBONAT-SODA-LIMON BUZ KÜRÜ 

Her sabah uyguladığım uykumu açmamda büyük etkisi olan buz kürü. Içindeki asidik yapısıyla siyah noktaları kaybedip cilt tonunu eşitliyor.Cilde bir parlaklık veriyor ki makyajsız doğal güzelliğiniz için en uygun tarif .

NIŞASTA - YUMURTA AKI MASKESI

Yağlı ciltliler için yüzün yağını alıp pürüzleştiren bir maske . Cildimi en iyi arındıran çok severek kullandığım maske tarifi oldu. Yüzünde kuruduktan sonra soyarak peeling etkisiyle cildi canlandırıyor.





5 Nisan 2020 Pazar

21 Günlük SU Kürü Deneyimim

Nisan 05, 2020 0 Comments
Günde 1 bardak su içmeyen benden günde 8 bardak su içen bene dönüşümü anlatacağım size. Çok su içen yada su içmeyle ilgili sorunu olmayanlar beni anlamazlar ama biliyorum ciddi ciddi su içmeyi unutan kesim hiç azımsanmayacak kadar az değil bu yazım sizlere ben başardım sizde başarabilirsiniz.



Su içme alışkanlığı olmayınca boğazın kurusa bile elin 1 bardak su içmeye gitmez.Aslında vücudumuz bize gün içinde alarmlarını verir ama anlamayız.Vücudumuzun verdiği alarmlar ;
  • Sabah karnınız deliniyor gibi ağrır.Saat 10'a doğru artık mideniz kazınmaya başlar.Sebebi açlık olsa da vücudun su isteğiyle alarm verir
  • Öğlen baş ağrılarınız başlar ve ikindi olunca düşündüğünüz sadece yatağınız olur yatınca geçecek diye düşünürsünüz.Sebebi uykusuzluk gibi düşünseniz de vücudunuz sadece su istiyordur.
  • Akşam olur ve artık tüm enerjiniz bitmiştir tahammülünüz azalır her şey hemencecik olsun kimse benimle konuşmasın sessizlik istersiniz.Ruh halinizi de etkilen bu durumu gün içi yorgunluğa verirsiniz ama vücut artık pes etmiştir nolur su diye beyninizi yoruyordur.
  • Yatarken bir düşünürsünüz ki aslında hiç su içmemişsinizdir 

Su içme alışkanlığı edinmekte zordur başta su içmenin faydalarını okuyup istekli olmakla başlayabilirisiniz. Daha sonra şöyle güzel bir bardak alırsınız.Peki kaç bardak su içeceğiz ? 

                         Kilonuz x 33 = .. lt

Bunu gün içinde bardaklar şeklinde bölün. Ben 1 lt şişe alıp bitirmeye çalışırdım.Baktım olmuyor midem ağrırdı artık , moralim bozulur bırakırdım.Bardak sayısı daha planlı ve motive edici oluyor

Bu süreçte sizi en çok yoran tuvalet sıklığınızın artması olacak..Ama bağırsaklarınızın temizlendiğini ve sık sık el yıkama olarak düşünün ve devam edin.

KALKAR KALMAZ 3 BARDAK SU
ÖĞLE YEMEĞİ ÖNCESİ 2 BARDAK SU
AKŞAM YEMEĞİ ÖNCESİ 2 BARDAK SU 
YATMADAN ÖNCE 1 BARDAK SU 
+
-------------------------------------------------
GÜNLÜK 1.6 LT SU (8 BARDAK SU)



21 gün uyguladığım bu su kürün de zorlanmadım artık vücudum alarm verdiğinde anlıyorum ve suyumu içiyorum baş ağrılarımda ve mide kazınmalarım da büyük oranda azalma görüldü.Vücut lekelerim daha iyiye gidiyor . Vücudumu ve dünyamı tanıyorum ve seviyorum.



EN SON YAZIM

FAS GEZİ REHBERİ ( ÖN HAZIRLIK )

Follow Us @marifetliparmaklr