Yemek Menüsü 4 ; Enginar Dolması , Humus , Kazandibi , Ratatouille
DünyaSever
Mayıs 05, 2019
0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 4 ;
ENGINAR DOLMASI ;
ENGINAR DOLMASI ;
- Enginarları limonlu suda bekletiyoruz
- Taze Soğan,havuç,patates,bezelye yağda soteliyoruz
- Tuz ve karabiberini ekliyoruz
- 1 fincan pirinç
- En son dere otu ve yarım limon suyunu ekliyoruz
- Enginarları limonlayip dizip üstüne garnitürleri yerleştiriyoruz
- Kaynar suyunu ve üstüne zeytinyağını gezdirip pişirmeye bırakıyoruz (20-25dk)
- İsteğe bağlı biraz şeker ekltebilirsiniz
- 1 su bardağı haşlanmış nohut ve kabukları soyulmuş
- Tahin
- Limon suyu / kıvamı sağlamak için nohut suyu
- Kimyon/Toz kırmızı biber/ Tuz/ Sumak/ Zeytinyağı
- İsteğe bağlı sarımsak
KAZANDİBİ ;
- 3.5 - 4 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı şeker
- yarım çay bardağı pirinç unu
- 3/4 çay bardağı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- Damla sakızı
- Ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya
- Borcam üstünde karamelize ettiğimiz pudra şekeri üstüne muhallebiyi döküp / soğutup / dolapta 5-6 saat bekletiyoruz
- İsteğe bağlı karamelize pudra şekeri üstüne tarçın eklenebilir
- Yağda kavrulmuş soğanın içine domates püresi ve közlenmiş biber ilave ediyoruz (+biber+havuç..)
- Tuz/karabiber/pul biber / kekik + sarımsak baharatlarini ilave edip blendirdan geçiriyoruz
- Tepsinin zeminine sosumuzu düşüyoruz
- Üstüne patlıcan/ kabak/patates/domates sebzelerini tek tek diziyoruz
- Yağın içine tuz/karabiber/nane/fesleğen.. karşımını hazırlayıp üstünden gezdiriyoruz üstüne fırın kağıdı koyuyoruz
- 180℃ fırında 30-40 dk içinde pişiyoruz
- Patatesler geç piştiği için önceden biraz haşlanabilir + haşlama kabak/patlıcan sevmeyenler için kızartılıp koyulabilir 🤔