Yemek Menüsü 2 ; Hamsili Pilav , Pancarlı Piyaz
DünyaSever
Nisan 20, 2019
0 Comments
Yemek Menüsü 2
Hamsili Pilav ;
Hamsili Pilav ;
- 1 kg hamsiyi temizle
- Kelepçeli kabı tereyağla bol bol yağla
- Mısır unu-tuz karışımına hamsilerin arka yüzü banarak kelepçeli kaba üst üste boş yer kalmayacak şekilde diz
- 2,5 su bardağı suda beklettiğimiz pirinci tavada 1 soğanı kavurup ekle
- Yeni bahar/tarçın/karabiber/kırmızı toz biber/kuş üzümü ekleyip
- 2.5 su bardağı sıcak ve tuzunu ekledikten sonra suyu çekinceye kadar demlenmeye bırakalım
- Hamsilerin içine iç pilavı ekletikten sonra hamsilerin üst kısmı üstte gelecek şekilde kapatıp tereyağ koyup 200℃ turbo fırına 20dk sürüyoruz
* Karabiberi fazla olursa acı tat olur
Pancarlı Piyaz
- 2 havuç ve 2 pancarı suda kaynatıyoruz
- 2 su bardağı fasülye haşlıyoruz
- 1 kırmızı soğanı piyaz şeklinde doğruyoruz
- İçine maydanoz ,haşlanmış havuç,pancar,haşlanmış fasülye ,tuz ,pulbiber,yağ,nar ekşisi ekleyip servise hazır ediyoruz