7 Şubat 2022 Pazartesi

Evliliğe Adım Adım 3 ; Nişanlılık

Şubat 07, 2022 0 Comments

 Üniversite sınavına girecek kadar stresli , geceleri uykularını bölecek kadar düşündüren bir olay aileye konuyu açmak. Tabi görücü usulü için bu geçerli değil ki bu aşamadan geçen biri olarak görücü usulü ne kadar mantıklıymış diyorum kendi kendime . Peki ben nasıl aileme konuyu açtım ? Şöyle ki ilk tanıştığımız da aileme hemen söylemiştim böyle böyle biri var izniniz olursa ben görüşmek istiyorum diye orası bir kaos sonra tekrar ciddi bir şekilde açıklamak için aradan 7 ay geçti güzelce sadakamı verdim duamı ettim konuyu açtım yine küçük bir kaos. İşte kız babasının hemen ikna olmasını beklemek büyük delilik olurdu zaten. Hep dua ettik hep hayırlısı olsun dedik. Sonunda 26 Haziran günü aileyle tanışma oldu . 3 Ekim aileler tanıştı.Sıradaki aşama aşama isteme nişan hadi birlikte hazırlanalım.

Günlerden 29 Ocak 2022 💍💍💍💍💍💍💍


Nişan organizasyonlarının sadece iki saat kullanılacak bir masa için 800 /1500₺ gibi uçuk bir fiyat olması ve Instagramda herkesin yapıyor olmasından kaynaklı elimden geldiğinde özgün ve uyguna nişan yapmaya çalıştım.

1.Makrome Nişan Arka Fonu = 200₺ 

İlk kendim yapmıştım sonra gafletime gelip tozlanmıştır diye yıkayınca hep lekeler oluştu tabi çok üzüldüm hemen Instagram'da bir sayfaya hayalimdeki arka fonu anlatıp yaptırdım çokta güzel oldu. Bı de ışıklandırma alacağım.

2. Nişan Peçeteleri = 400₺ 


3. Damat Kahvesi = 70₺ 

Ürün aslında Karaca ürünü ama stoklarda yoktu benim aldığım site ; https://www.kahvefincanidukkani.com/

Aslında böyle bir şeye para harcama niyetim yoktu ama benimkinin at merakını göze alınca bu fincanı kaçırmak istemedim 3 boyutlu olması beni etkiledi hemen almak istedim.


4. Nişan Hediyesi = 220 ₺


Nişan hediyelerimi kendim hazırlarım diye düşünürken bu güzelliklere kayıtsız kalamadım. O kadar güzeller ki 😍 25 tane yaptırdım fazladan etikette yollamışlar sağolsunlar yetmezse elimle birşeyler yaparım diye düşünüyorum .

5. Nişan Tepsisi = 70 ₺


Bu tepsinin gelişi çok olaylı olduğu için aldığım sayfayı söylemesem daha uygun olur.Daha sonra fotoğraf çerçevesi olarakta kullanılabilen bir tepsi olduğu için tercih ettim. 

6.Nişan Masası Hazırlığı = 175₺ 


Vazo , hediyelikler , nişan pastası ve yüzük tepsisi olan bir minimalist masa hayal ettim Dolap uygulamasından bu vazo ve mumluktan 2 tane sipariş ettim. İlerde yatak odasına çok güzel dekorasyon da olur diye düşündüm 

7.Nişan Elbisesi = Kendim Diktim 😍


8.Nişan Hatırası = Kendim Yaptım 😍



9.Damat Bohçası 

Seccade = 50₺ 
Traş Losyonu/Traş Köpüğü / Duş Jeli/ RollOn = 194₺ - Yves Rocher 
Tarak = 27₺ 
LCW Pijama / Terlik ; 300₺ 
Perfume labs ; 130₺ 
Kemer/ Cüzdan ; 120₺ 
Mavi Boxer ; 150₺ 

10. Nişan Pastası 


Nişan pastasını dışarı ne kadara yapıyorlar diye sorduğum da sadece 10 kişilik için 500₺ fiyat söylediler .Evimizin yakınındaki pastaneye gittim 2 katlı düz krem şantili pasta istiyorum dedim 230₺ tuttu hazır 2 demet çiçek aldım inci boncukları tele geçirerek baş harflerimizi yaptım dışarda alınanlardan hiçbir farkı kalmadı .


3 Şubat 2022 Perşembe

Ekşi Maya Serüvenim 2

Şubat 03, 2022 0 Comments

 EKŞİ MAYALI HEMŞİN EKMEĞİ

⭐500 GRM SARI BUĞDAY UNU

⭐320 GRM SU DEGISEBILIR

⭐10 GRM TUZ 

⭐100 GRM EKSI MAYA

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

🚩HAMUR ILK ÖNCE KIVAMLI BIR ŞEKİLDE YOGURULACAK

🚩YOGURULAN HAMUR 3 SAAT DINLENDIRILECEK AMA YARIM SAATTE 1  SEFER BEZELEME YAPIN ( Toplam 4 sefer )

🚩3 SAATI DOLAN HAMURU SEPETI IYICE UNLADIKTAN SONRA SEPETE ALIN VE UZERINI UNLAYIN 

🚩SEPETE ALIRKEN HAMURUN DIKISLERI ÜSTTE OLACAK ŞEKİLDE KOYULUR

🚩UZERI UNLANMIŞ HAMURUN UZERINI BEZLE KAPATIN VE SEPET BOYUNA GELMESINE 3 CM KALANA KADAR ÜSTÜ BEZLE DIŞARDA BEKLETIN

🚩3.5cm CM KALAN HAMURUN UZERINI BEZLE DIREK DOLABA KALDIRIN ( 12 saat ~)

🚩ERTESI GUN SEPET BOYUNA GELMIS EKMEGI ALARAK DİREK DIFRIZE KALDIRIN YAKLASIK 30 DAKİKA DIFRIZDE KALSIN 

***Döküm tencerenin içine koyacağınız yağlı kağıdı çeşme de ıslatıp çok hafif sıkınız,masaya alıp hamuru üzerine çeviriniz böylece tencereye buz koyma zorunluluğunuz kalkacaktır ıslanmış yağlı kağıt nem verecek buhar sağlayacaktır*

🚩DIFRIZDEN CIKARIN VE ŞEKIL VERIP FIRINA ATIN ISISI 250 DERECEDE ISITILIP DIREK ATAR ATMAZ 200 E DÜŞÜRÜN MAKSIMUM PISIRME SURESI 60 DKKADIR

***Fırının fişini takıp kapaklı tenrereyide içine koyup 250 dereceye ayarlayarak ve 30_40 Dk ısıtacaksınız sonra tencereyi dışarıya alıp hemen dolaptan aldığınız ekmeğe kesi atıp yağlı kağıt ile tencereye alacak( ister buz koyun ister yağlı kağıdı ıslatın) alacak ve fırına tekrar koyup 200 dereceye düşürüp 60 dk.pişireceksiniz kontrollü tabii İsterseniz son 10 Dk tencerenin kapağını açabilirsiniz

🚩💥⭐DIFRIZ OLAYI MECBURI DEGILDIR DIFRIZ KABUK YAPMA GOREVI YAPARAK YAYILMASINI ENGELLEMEKTEDIR...


EKŞİ MAYALI OSMANLI EKMEĞİ 

⭐100 GRM TAMBUĞDAY UNU

⭐300 GRM BEYAZ UN

⭐100 GRM CAVDAR UNU

⭐1 tatlı kaşığı kakao renk icin

⭐330 GRM SU(SOGUK )DEGISEBILIR

⭐10 GRM TUZ 

⭐100 GRM EKSI MAYA

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

🚩HAMUR ILK ÖNCE KIVAMLI BIR ŞEKİLDE YOGURULACAK

🚩YOGURULAN HAMUR 3 SAAT DINLENDIRILECEK AMA YARIM SAATTE 1 IKI SEFER BEZELEME YAPIN 

🚩3 SAATI DOLAN HAMURU SEPETI IYICE UNLADIKTAN SONRA SEPETE ALIN VE UZERINI UNLAYIN 

🚩SEPETE ALIRKEN HAMURUN DIKISLERI ÜSTTE OLACAK ŞEKİLDE KOYULUR

🚩UZERI UNLANMIŞ HAMURUN UZERINI BEZLE KAPATIN VE SEPET BOYUNA GELMESINE 3 CM KALANA KADAR ÜSTÜ BEZLE DIŞARDA BEKLETIN

🚩3.5cm CM KALAN HAMURUN UZERINI BEZLE DIREK DOLABA KALDIRIN

🚩ERTESI GUN SEPET BOYUNA GELMIS EKMEGI ALARAK DİREK DIFRIZE KALDIRIN YAKLASIK 30 DAKİKA DIFRIZDE KALSIN 

🚩DIFRIZDEN CIKARIN VE ŞEKIL VERIP FIRINA ATIN ISISI 250 DERECEDE ISITILIP DIREK ATAR ATMAZ 200 E DÜŞÜRÜN MAKSIMUM PISIRME SURESI 60 DKKADIR ( tencere içine konulan buz daha iyi kabuk açmasını ve buhar oluşmasını sağlar ) 

🚩💥⭐DIFRIZ OLAYI MECBURI DEGILDIR DIFRIZ KABUK YAPMA GOREVI YAPARAK YAYILMASINI ENGELLEMEKTEDIR


KIBRIS BULLA EKMEĞİ

⭐500 GRM BEYAZ UN

⭐350 GRM SU( AMA YAVAS YAVAŞ YEDIRIN DURUMA GÖRE 30 -40 GRM EKLENEBİLİR 

⭐100 GRM EKSI MAYA

⭐ 8 GRM TUZ

⭐60 GRM YEŞİL ZEYTİN 

⭐70 GRM HELLİM PEYNİRİ (KÜP KÜP DOĞRANMIŞ)

⭐MAYDANOZ, TAZE NANE, TAZE SOĞAN, FESLEĞEN ( MALZEME MİKTARLARI İSTEĞE BAĞLI)

🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

🚩HAMUR ILK ÖNCE KIVAMLI BIR ŞEKİLDE YOGURULACAK

🚩YOGURULAN HAMUR 3 SAAT DINLENDIRILECEK AMA SAATTE 1 IKI SEFER BEZEMEME YAPIN 

🚩3 SAATI DOLAN HAMURU SEPETI IYICE UNLADIKTAN SONRA SEPETE ALIN VE UZERINI UNLAYIN 

🚩SEPETE ALIRKEN HAMURUN DIKISLERI ÜSTTE OLACAK ŞEKİLDE KOYULUR

🚩UZERI UNLANMIŞ HAMURUN UZERINI BEZLE KAPATIN VE SEPET BOYUNA GELMESINE 3 CM KALANA KADAR ÜSTÜ BEZLE DIŞARDA BEKLETIN

🚩3cm CM KALAN HAMURUN UZERINI BEZLE DIREK DOLABA KALDIRIN

🚩ERTESI GUN SEPET BOYUNA GELMIS EKMEGI ALARAK DİREK DIFRIZE KALDIRIN YAKLASIK 1 SAAT DIFRIZDE KALSIN 

🚩DIFRIZDEN CIKARIN VE ŞEKIL VERIP FIRINA ATIN ISISI 250 DERECEDE ISITILIP DIREK ATAR ATMAZ 200 E DÜŞÜRÜN MAKSIMUM PISIRME SURESI 60 DKKADIR

🚩💥⭐DIFRIZ OLAYI MECBURI DEGILDIR DIFRIZ KABUK YAPMA GOREVI YAPARAK YAYILMASINI ENGELLEMEKTEDIR...



17 Ocak 2022 Pazartesi

Ekşi Maya Serüvenim

Ocak 17, 2022 0 Comments

 

📌 *SIFIR'DAN EKŞİ MAYA YAPIMI*✅

1.Aşama 3 gün

2.Aşama +7

3.Aşama+20=↙️

↪30gün↩

Bir(1) Aylık EKSIMAYA Kurma Serüvenine Hoşgeldiniz😉

*Hadi Başlıyoruz*💫

Gerekli Malzemeler;

("😉Sabır

⌛Zaman

🤨Istikrar

 🥰Sevgi")

➡️60grn Un

➡️60ml Su

➡️Steril edilmiş Cam Kavanoz 

➡️Tahta kaşık

➡️Karıştırma Kabı

*1.Aşama ilk 3 gün😉*

 ↪Karıstırma kabın'da Un ve Suyu tahta kaşık ile iyice  karıştırınız.

↪ Bu karışımı kavanozun icine alıp üzerini tahta kaşıkla düzeltip kavanozun kapağını sıkıca kapatınız.

 ↗️Mutfak dolabına kaldırıp üç(3) gün bekletiniz.

❗Mayayı sakladığınız dolap ışık almamalı(!) karanlık ortam olmasına dikkat ediniz.

❗Mutfak dolabında saklamanız şart değil, karanlık ortam olmasına dikkat(!)ediniz.

"1.Aşama ilk üç günün sonu tamamlanmış bulunmaktayız☝️"

*2.Aşama Yedi(7)gün*

✅ Üç(3) gün geçtikten sonra 1 hafta boyunca tekrar hergün *Mayamızı* besliyoruz

↗️ Karıştırma kabına

 ➡️ *60 grm tambugday unu*

➡️ *60 grm su*

ve ilk 3 gün bekleyen bu hamur'dan *(maya'dan)*

➡️ *Bir(1)kaşık* alarak karıştırıp temiz kavanoza alıp hamurun boyu; kavanoza gelen yeri işaretleyip ve mutfak dolabına kaldırınız✔

(Karanlık ışık almamasına dikkat ediyoruz)

✅1 hafta boyunca sürekli hergün beslemiş olduğunuz *Mayayı*, gün geçtikçe

 *Mayanızın* 

adım adım ilerleyip kabarıp aktifleştiğini göreceksiniz.

(☝️ Arkadaslar önemli not: sadece 1.Aşama 3 gün beklettiğimiz mayadan artanı  atacağız.ilerleyen günlerde kalan(artan) mayayı atmıyoruz.

↪onu başka büyük bir kavanoz'da biriktireceksiniz. biriktirmiş olduğunuz arta kalanlarla galeta yapabilirsiniz.

*3.Aşama.20 gün*

↗️20gün boyunca her gün mayamızı yine aynı oranlarla  besleyeceğiz✔

 ➡️ *60 grm tambugday unu*

➡️ *60 grm su* 

➡️ *1 kaşık kurduğumuz maya*

Karıştırma kabında karıştırıp kavanoza alıp dışarda 2 cm kabarana kadar bekletip ve ardından buzdolabına kaldıracaksiniz.

↪Ertesi gün buzdolabin'dan

Çıkarttıginiz mayayi 2 saat ortam sıcaklıginda bekletmelisiniz.

 ✅Mayanın icindeki bakterilerin aktifleşmesi için.

➡️ 2 saat bekleme sonun'da tekrar vermiş oldugumuz ölçülerle mayanızı besleyiniz

⬆️(1.Aşama 3 Gün

 2.Aşama + 7 gün

↪bu süreçte, hergün beslemiş oldugunuz ve karanlık ortam'da saklamış olduğunuz mayanızı artık buzdolabın'da muhafaza etme zamanı gelmiştir😊)

🔴1.Aşama Un ve suyu karıstirip 3 gün bekletme süresi; bakterilerin oluşma aşaması

🔴2.Aşama 7 gün bakterileri besleyerek aktifleştirip canlandırma aşaması

🔴3.Aşama 20 gün mayayı besleyip aktifleştirip ve  güçlendirme aşması

3+7+20=30 gün(1ay)


*Artık Şimdi Mayamızı Olgunlaştırma ve Ekmeğimizi yapma aşaması*😇

1.ay sonun 'da Mayamızı hafta en az 3 gün, ideali 4 gün ve max hergün besleyebiliriz.

✅Mayanizi ne kadar sıklıkla beslerseniz bir o'kadar güçlü💪 ve aktif✔ bir *Maya* elde etmiş olursunuz😊


MAYALAMA 

 +30 Gr Buzdolabında ki Maya 

+50 Gr Su 

+60gr Tam Buğday Unu temiz bir kavanoza koyup lastikle işaret al 1 cm kabarınca buzdolabına kaldır. 


EKŞİ MAYALI TOST EKMEĞİ TARİFİ 

⭐500 grm beyaz un

⭐320 grm su (una göre değişim gosterir) hemen suyu koymayın yavas yavas koyun

⭐10 grm tuz

⭐100 grm ekşi maya

⭐45 grm şeker

⭐45 grm sıvı yağ yada(tereyag)

🏳HAMUR ILK ÖNCE KIVAM ALINCAYA DEK YOĞURULUR (Sakız gibi pürüzsüz bir kıvama gelecek)

🏳3 SAAT HAMUR DINLENDIRILIR ( hafif yağlı bir kaba üzerine poşet örtülerek )

🗯DINLENDIRILIRKEN SAATTE 1 IKI SEFER BEZELEME YAPILIR (Dinlenme +bezeleme+dinlenme+bezeleme+dinlenme)

🏳HAMUR KALIBA ALINIR ( Hafif yağlanmış zeminde katlayarak kalıba alınır süslenir ) 

🏳KALIBA ALINAN HAMUR POSETIN ICINE GECIRILEREK MUTFAK MASASINDA AGZI KAPALI 3 YADA 4 SAAT BEKLETILIR (💥💥💥💥YADA 3.5 CM KALANA KADAR DISARDA BEKLER VE DOLABA KALDIRILIR)

🏳ERTESI GUN SABAH KONTROL EDILEN HAMUR BATON BOYUNA 1 CM KALA KAPAKLI BIRSEKILDE FIRINA ATILIR (KAPAGI OLMAYANLAR BATON BOYUNA GELINCE ATSIN)

🚩🏳FIRIN ISISI 250 DERECEDE ISITILMIS FIRINA DIREK ATAR ATMAZ 200 E DÜŞÜRÜLÜR MAKSIMUM 60 DKKA PISIRILIR 

🏳🚩🚩 Hamur puturluyse o hamur yogurulmak ister eğer top haline getirip hamurda yirtilmalar varsa o hamur su istiyor demektir her un aynı dakikada yogurulmaz arkadaslar gluten miktari yüksek olan hamur maksimum 17 ila 18 dkka gluteni düşük un ise maksimum 11 ola 12 dkka kafi dir*



*Ekşimaya Güclendirme Besleme Tekniği*

🥛400ml Su 

🍃10grm Ihlamur 

🍎1 adet elma (veya Kurutulmuş elma)

♨️Cezveye ıhlamur ve su alınır.

💫 ihlamur kaynamadan evvel icine 1 elma kurusu yada taze elma doğranır. 

iyice kaynatılir ve soğuduktan sonra  süzülür🥃

60 grm tambugday unu

50 grm bu sudan 

30 grm eksimaya

1 cay kasigi bal 

katip iyice karıştırılır ve kavanoza alınır kapaği iyice kalatilır.maya iyice kabardıktan sonra(aynı gün)tekrar beslenir ama bu sefer ıhlamur suyuna bal eklenilmeden

30 Gr ekşi maya

50 Gr ıhlamur suyu

60 Gr tambuğday unu

Bal yok ( Bal koymadığınız taktirde 2 haftada bir güçlendirme yapabilirsiniz şöyleki mayanızı takip edin güçsüz kaldığını hissettiğiniz zaman ara ara fakat balı sık tekrarlamayın )


EKŞİ MAYALI AKDENİZ EKMEĞİ 

⭐500 grm beyaz un

⭐320 grm su (una göre değişim gosterir)

⭐10 grm tuz

⭐100 grm ekşi maya

⭐GÖZ KARARI PUL BIBER

⭐göz kararı kekik

⭐70 GRM kurutulmuş domates

⭐30 grm dilimlenmiş zeytin

🚩yogurulan hamur açılır ve kurutulmuş domates ve zeytin aralarına serpilir ve hamur katlanir 

🏳HAMUR ILK ÖNCE YOĞURULUR 

🏳3 SAAT HAMUR DINLENDIRILIR

🏳 SAATTE BIR 2 SEFER BEZELEME YAPILACAK

🏳HAMUR KALIBA ALINIR

🏳KALIBA ALINAN HAMUR POSETIN ICINE GECIRILEREK MUTFAK MASASINDA AGZI KAPALI 3 YADA 4 SAAT BEKLETILIR 💥💥(YADA 4.5 CM KALANA KADAR DISARDA BEKLER VE DOLABA KALDIRILIR

🏳ERTESI GUN SABAH KONTROL EDILEN HAMUR BATON BOYUNA GELDIYSE KAPAKLI BIRSEKILDE FIRINA ATILIR (KAPAGI OLMAYANLAR BATON BOYUNA GELINCE ATSIN

🚩🏳FIRIN ISISI 250 DERECEDE ISITILMIS FIRINA ATILIR ATILMAZ DIREK ATAR ATMAZ 200 E DÜŞÜRÜLÜR MAKSIMUM 55 ILA 60 DKKA PISIRILIR 

UZERINI TAHILLARLA SUSLEYEBILIRSINIZ PISIRMEDEN ONCE

🚩🚩Kuru domates sabah yıkanır,süzülür ve zeyinyağında bekletilir 2_3 kaşık.Üzerine isteğe bağlı oranlarda kekik,pul biber ve çekirdekleri çıkarılmış siyah yada yeşil zeytin ve ceviz ilave edip bir kapta bekletebilirsiniz.


ALMAN PREMİUM EKMEĞİ

⭐300 grm çavdar unu

⭐200 grm sarı buğday unu(yada tambugday unu)

⭐100 GR EKSIMAYA

⭐330 GR SU(soguk)

10 GR TUZ 

GÖZ KARARI YULAF EZMESI KETEN TOHUMU VE CEKIRDEK 100 grm (ortalama)

🚩HAMUR ILK ONCE YOGURULACAK 

🚩YOGURULMASINA 5 DKKA KALA YULAF EZMESI KETEN TOHUMU CEKIRDEK EKLENICEK

🚩YOGURULAN HAMUR 3 SAAT DINLENDIRILECEK

🚩SAATTE BIR 2 SEFER BEZELEME YAPIN

🚩KALIBA ALINACAK, KALIBA ALMADAN ÖNCE HAMURU TAHILLARA BATIRILIR TÜM EKMEGE YAPISMASI SAGLANIR 

🚩KALIBA ALINAN EKMEK POŞET ICERISINE KONULACAK VE BATON BOYUNA GELMESİNE 4 CM KALANA KADAR DISARDA POSETIN ICINDE BEKLIYCEK

🚩4 CM KALAN HAMUR POSETIYLE BERABER DOLABA KALDIRILIR 

🚩BATON BOYUNA GELEN HAMUR ERTESI GÜNÜ 250 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINA ATILIR VE HERYERINE FISFIS SIKILIP DIREK FIRININ KAPAĞI KAPANIR VE 200 DERECEYE INDIRILIR 

🚩 65 yada 70 DAKIKA FIRINDA KALABILIR

(kontrollü pişirin)


Unlar ; Beyaz Unda Söke Un (Bim A101 satılan unlar tavsiye edilmiyor ) 

Çavdar Unu Doğadan Un ( Yuva Çavdar Un Karışımı tavsiye edilmiyor içinde gıda boyası katkı maddesi var . Doğadan Tam Çavdar İse kepeği fazla olduğu için az kabarır ) 

Sarı Buğday Unu ; Tellioğlu Unu 

EKŞİ MAYALI TARHANA TARİFİ

⭐2 kg beyaz un

⭐500 Gr ekşi maya

⭐500 Gr yoğurt

⭐2 yemek kaşığı sebze kurusu çeşnisi yani

⭐400 Gr melemenlik domates suyu

⭐300 Gr acı biber salçası

⭐100 Gr domates salçası

⭐60-70 Gr tuz

⭐İstenilen baharatlar (Tarhana Baharatı ) ; Kekik,pul biber,nane, fesleğen,reyhan,kimyon,zerdeçal,zencefil,tarhun isteğe bağlı

🚩Sert bir hamur yoğrulacak,küçük parçalara ayrılıp masa üzerine serilmiş beze konulacak ince olursa kuruması kolay olur 1 gün sonra ters çevirsiniz ertesi gün kurumuş olur robottan geçirip tekrar serilir kurutulmaya devam edilir ki küflenmesin(1 hafta kadar ) 

🚩Kuruma islemini hızlı olmasını isteyenler. yufkalar acın, kare kare kesip örtüye serin 2 gün icinde kurur bu şekilde

🚩Robottan geçirme aşamasında ne çok yumuşak nede çok sert olacak



26 Aralık 2021 Pazar

Evliliğe Adım Adım 2; Çeyiz Hazırlığı 2

Aralık 26, 2021 0 Comments

2.Derece Önemli Çeyiz Listem ; 

A GRUBU : (2077₺) 

Bakliyat Kavanozları ; 195₺


Baharat Kavanozları ; 148₺


Günlük sürahi ve su takımı; 136₺ - English Home 



Misafir sürahi ve su takımı ; 182₺ - Rakle 


Süzgeç ; 50₺ 
Tel Süzgeç ; 70₺ 


Tezgah Üstü ; 
Baharatlık ; 75₺ 
Yağlık ; 47₺ 
Sıvı Sabunluk ; 35₺


Masa Üstü ;
Tuzluk ; 28₺
Kağıt Havluluk ; 37₺ 


Mutfak Havlusu ; 50₺


Mutfak Önlüğü ; 107₺ 

Nevresim Takımı ; 
Saten Nevresim Takımı ; Hediye 
Pamuk Nevresim Takımı ; 110₺ 
Vintage Nevresim Takımı ; 250₺
Kırmızı yastık kılıfı/çarşaf ; 78₺
Mavi yastık kılıfı / çarşaf ; 78₺
Beyaz çarşaf tek / çift ; 50₺ 
Pike Takımı ; Bej 173₺
Yatak Örtüsü ; 167₺ 


El Yüz Havlusu ; 130₺ 




B GRUBU ; (1728₺) 

Mutfak Robotu - Bosch 1027₺ 

Katlanabilir Çamaşır Sepeti 3lü ; 130₺


Banyo Takımı ; 117₺ 


Banyo Paspası ; 204₺



Bornoz ; 250₺ 





4 Aralık 2021 Cumartesi

Evliliğe Adım Adım 2 ; Çeyiz Hazırlığı

Aralık 04, 2021 0 Comments

 Benim daha önce hazırlanmış bir çeyizim yok ve bu konuda bana ön ayak olacak biri de yakınımda yok herşeyi kendi başına halletme çabası içerisindeyim bunu da sizinle paylaşayım dedim. Yoğun bir araştırma içerisindeyim ama kendime bazı önemli ilkeler koydum.

🔸En önemlisi israftan kaçınacağım.Beğendiğim herşeyi almak zorunda değilim ihtiyacım olanı almalıyım.

🔸Her indirimde olanı almak zorunda değilim. Yılın en çok indirim yapılan zamanı Anneler Günü ve Kasım Ayı o günü bekleyin.

🔸Misafir için olanı en güzelini değil benim hergün kullanacağım eşyalar da önemli 

🔸Kadınlarda benim mutfağım tabiri var bence paylaşım mutfakta da geçerli.Alacağım her eşyada olmasa da çoğunda fikrini eşine sormak o eşyada da olsa muhabbeti arttırdığını düşünüyorum istişare her konuda lazım.

🔸En pahalısı en uzun ömürlüsü değil o bir eşya zamanı gelecek sıkılacaksın zamanı gelecek kırılacak bütçene uygun olanı almak en önemlisi.

🔸Çeyizin dört dörtlük olmasa da evleneceksin kimse senin şu eşyan yok diye almamazlık yapmaz herşeyi alma tamamlama derdine düşmek yok. Zaten birçoğu hediye gelir sen zamana bırak . 



1.Derece Önemli Çeyiz Listem ; 

A GRUBU : (2226₺)

Bıçak Seti ; 

Önerilen Markalar ; Pirge,Solingen,Victorinox

Ben yaşadığım şehrin Yatağan Bıçakları meşhur olduğu için memleketimin bıçaklarını tercih ettim. 230₺ 


Meyve bıçakları olarak Solingen markayı tercih ettim 50₺


Çatal-Kaşık-Bıçak Seti ;

Önerilen Markalar ; Emsan,Aryıldız ,Jumbo

Emsan Büyükada serisinin 6 kişilik olanından 2 tane aldım . 468₺


Tencere Seti;

Önerilen Markalar ; Korkmaz , Zwilling , Hisar

Korkmaz Steama Serisini aldım 4 tane tencere , 3 tane cezve ve 1 tane de Çaydanlık var . Tercih etmemin sebebi süzme özelliğinin olmasıydı. 1.248₺ 


Günlük Yemek Takımı ; 

Önerilen Markalar ; Porland, Kütahya Porselen 

Keramika Juliet Serisini aldım muhtemelen eski sezon bir ürün kendi sitesinden yok ve çok uyguna gelince Hepsiburada.com aldım.Kalın bir seramik tabak vintage havası var o çok hoşuma gitti. Günlük için sade ve beyaz tabaklar en ideali. Tabiki birde bulaşık makinesinde yıkanıyor olabilmesi. 230₺


B GRUBU ; (2028₺) 

Tava Seti ; 

PTFE,PFOA zarar verici kimyasallar içermeyen kurşun, alüminyum gibi gıdaya geçen ağır metaller içermeyen bir tava bulmak ne zormuş . Ben Korkmaz Natura serisi 28/26/Krep Tavası tercih ettim. En sağlıklı ve lezzetli tava olan  döküm ızgara tava aldım. 591₺  



Misafir Yemek Takımı ; 

Stok kovalayıp en sonunda kavuştuğum canım takımım. Zarif duruşu beni cezbetti bu parayı kıydım diyebilirim. Boshqap 850₺ 


Kahvaltı Setim ; 195₺

Kahvaltı Takımı almak istemedim çünkü yarısı servis tabağı ve bardak oluyor . 
Yumurtalık ; 40₺ 
Emaye Sahan ; 35 ₺ - Refika
Ekmeklik ; 40₺ - English Home
Saklama Kabı ; 85₺ -English Home


Kesme Tahtası ; 

Sağlıklı olanı sebze ve çiğ et/tavuk/ balık aynı yerde kesmemek. Hepsi için ayrı kesme tahtası almak lazım . Ben 'S,T,E ' diye yazdırarak çözüm buldum ama istediğim ölçüler olmadı şimdilik idare edeceğiz. 95₺ 


Kaseler ; 297₺ 

Kuruyemişlik ; 111₺
Salata Kasesi ; 50 ₺ - Porland
Kayık Tabak ; 50 ₺ ( + 2 tane yemek takımım da var ) 
Meze Tabağı ; 53₺ 
Sosluk ; 33 ₺ 


C GRUBU ; 2005₺

Düdüklü Tencere ; 385₺ - Aryıldız


Kek Fanusu ; 30₺ 

 A101 ilk çeyiz alışverişini de yapmış oldum.


Servis Gereçleri ; 274 ₺ 

Pasta Gereçleri ; 87₺ - Karaca
Çelik Gereçler ; 87₺ - Nehir
Ahşap Gereçler ; 100₺


Derin Karıştırma Kapları ; 244₺ 

Cam ; 84 ₺ - Paşabahçe
Çelik ; 160 ₺ - Arow 



Fincan Takımı ; 

Boncuk Fincan Takımı ; 40₺ - Perotti
Misafir Fincan Takımı ; 230₺ 


Çay Takımı ; 

Çay Tabağı ; 55₺ 
Çay Takımı ; 150₺ - Karaca
Kulplu Çay Bardağı ; 60₺ - Madame Coco
Şekerlik ; 15 ₺ - English Home
Servis Tepsileri ; 90₺


Runner / Amerikan Servis ; 

Runner ; 60₺ (2 tane ) 
Amerikan Servis / Hasır = 77₺ 
Amerikan Servis / Pötikare = 170₺ 
Masa Örtüsü = 30₺ 


Saklama Kabı ; 95₺ 

Artan yemekleri saklamak için minik tencerelerden aldım evlendikten sonra ihtiyacıma göre daha birçok saklama kabı alırım diye düşündüm.





EN SON YAZIM

SRİ LANKA GEZİ REHBERİ (ÖN HAZIRLIK)

Follow Us @marifetliparmaklr