3 Şubat 2022 Perşembe

# #ekşimayalıekmek #ekşimayalıhemşinekmeği #ekşimayalıosmanlıekmeği # #ekşimayalıkıbrısbullaekmeği

Ekşi Maya Serüvenim 2

 EKŞİ MAYALI HEMŞİN EKMEĞİ

⭐500 GRM SARI BUĞDAY UNU

⭐320 GRM SU DEGISEBILIR

⭐10 GRM TUZ 

⭐100 GRM EKSI MAYA

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

🚩HAMUR ILK ÖNCE KIVAMLI BIR ŞEKİLDE YOGURULACAK

🚩YOGURULAN HAMUR 3 SAAT DINLENDIRILECEK AMA YARIM SAATTE 1  SEFER BEZELEME YAPIN ( Toplam 4 sefer )

🚩3 SAATI DOLAN HAMURU SEPETI IYICE UNLADIKTAN SONRA SEPETE ALIN VE UZERINI UNLAYIN 

🚩SEPETE ALIRKEN HAMURUN DIKISLERI ÜSTTE OLACAK ŞEKİLDE KOYULUR

🚩UZERI UNLANMIŞ HAMURUN UZERINI BEZLE KAPATIN VE SEPET BOYUNA GELMESINE 3 CM KALANA KADAR ÜSTÜ BEZLE DIŞARDA BEKLETIN

🚩3.5cm CM KALAN HAMURUN UZERINI BEZLE DIREK DOLABA KALDIRIN ( 12 saat ~)

🚩ERTESI GUN SEPET BOYUNA GELMIS EKMEGI ALARAK DİREK DIFRIZE KALDIRIN YAKLASIK 30 DAKİKA DIFRIZDE KALSIN 

***Döküm tencerenin içine koyacağınız yağlı kağıdı çeşme de ıslatıp çok hafif sıkınız,masaya alıp hamuru üzerine çeviriniz böylece tencereye buz koyma zorunluluğunuz kalkacaktır ıslanmış yağlı kağıt nem verecek buhar sağlayacaktır*

🚩DIFRIZDEN CIKARIN VE ŞEKIL VERIP FIRINA ATIN ISISI 250 DERECEDE ISITILIP DIREK ATAR ATMAZ 200 E DÜŞÜRÜN MAKSIMUM PISIRME SURESI 60 DKKADIR

***Fırının fişini takıp kapaklı tenrereyide içine koyup 250 dereceye ayarlayarak ve 30_40 Dk ısıtacaksınız sonra tencereyi dışarıya alıp hemen dolaptan aldığınız ekmeğe kesi atıp yağlı kağıt ile tencereye alacak( ister buz koyun ister yağlı kağıdı ıslatın) alacak ve fırına tekrar koyup 200 dereceye düşürüp 60 dk.pişireceksiniz kontrollü tabii İsterseniz son 10 Dk tencerenin kapağını açabilirsiniz

🚩💥⭐DIFRIZ OLAYI MECBURI DEGILDIR DIFRIZ KABUK YAPMA GOREVI YAPARAK YAYILMASINI ENGELLEMEKTEDIR...


EKŞİ MAYALI OSMANLI EKMEĞİ 

⭐100 GRM TAMBUĞDAY UNU

⭐300 GRM BEYAZ UN

⭐100 GRM CAVDAR UNU

⭐1 tatlı kaşığı kakao renk icin

⭐330 GRM SU(SOGUK )DEGISEBILIR

⭐10 GRM TUZ 

⭐100 GRM EKSI MAYA

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

🚩HAMUR ILK ÖNCE KIVAMLI BIR ŞEKİLDE YOGURULACAK

🚩YOGURULAN HAMUR 3 SAAT DINLENDIRILECEK AMA YARIM SAATTE 1 IKI SEFER BEZELEME YAPIN 

🚩3 SAATI DOLAN HAMURU SEPETI IYICE UNLADIKTAN SONRA SEPETE ALIN VE UZERINI UNLAYIN 

🚩SEPETE ALIRKEN HAMURUN DIKISLERI ÜSTTE OLACAK ŞEKİLDE KOYULUR

🚩UZERI UNLANMIŞ HAMURUN UZERINI BEZLE KAPATIN VE SEPET BOYUNA GELMESINE 3 CM KALANA KADAR ÜSTÜ BEZLE DIŞARDA BEKLETIN

🚩3.5cm CM KALAN HAMURUN UZERINI BEZLE DIREK DOLABA KALDIRIN

🚩ERTESI GUN SEPET BOYUNA GELMIS EKMEGI ALARAK DİREK DIFRIZE KALDIRIN YAKLASIK 30 DAKİKA DIFRIZDE KALSIN 

🚩DIFRIZDEN CIKARIN VE ŞEKIL VERIP FIRINA ATIN ISISI 250 DERECEDE ISITILIP DIREK ATAR ATMAZ 200 E DÜŞÜRÜN MAKSIMUM PISIRME SURESI 60 DKKADIR ( tencere içine konulan buz daha iyi kabuk açmasını ve buhar oluşmasını sağlar ) 

🚩💥⭐DIFRIZ OLAYI MECBURI DEGILDIR DIFRIZ KABUK YAPMA GOREVI YAPARAK YAYILMASINI ENGELLEMEKTEDIR


KIBRIS BULLA EKMEĞİ

⭐500 GRM BEYAZ UN

⭐350 GRM SU( AMA YAVAS YAVAŞ YEDIRIN DURUMA GÖRE 30 -40 GRM EKLENEBİLİR 

⭐100 GRM EKSI MAYA

⭐ 8 GRM TUZ

⭐60 GRM YEŞİL ZEYTİN 

⭐70 GRM HELLİM PEYNİRİ (KÜP KÜP DOĞRANMIŞ)

⭐MAYDANOZ, TAZE NANE, TAZE SOĞAN, FESLEĞEN ( MALZEME MİKTARLARI İSTEĞE BAĞLI)

🏁🏁🏁🏁🏁🏁🏁

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

🚩HAMUR ILK ÖNCE KIVAMLI BIR ŞEKİLDE YOGURULACAK

🚩YOGURULAN HAMUR 3 SAAT DINLENDIRILECEK AMA SAATTE 1 IKI SEFER BEZEMEME YAPIN 

🚩3 SAATI DOLAN HAMURU SEPETI IYICE UNLADIKTAN SONRA SEPETE ALIN VE UZERINI UNLAYIN 

🚩SEPETE ALIRKEN HAMURUN DIKISLERI ÜSTTE OLACAK ŞEKİLDE KOYULUR

🚩UZERI UNLANMIŞ HAMURUN UZERINI BEZLE KAPATIN VE SEPET BOYUNA GELMESINE 3 CM KALANA KADAR ÜSTÜ BEZLE DIŞARDA BEKLETIN

🚩3cm CM KALAN HAMURUN UZERINI BEZLE DIREK DOLABA KALDIRIN

🚩ERTESI GUN SEPET BOYUNA GELMIS EKMEGI ALARAK DİREK DIFRIZE KALDIRIN YAKLASIK 1 SAAT DIFRIZDE KALSIN 

🚩DIFRIZDEN CIKARIN VE ŞEKIL VERIP FIRINA ATIN ISISI 250 DERECEDE ISITILIP DIREK ATAR ATMAZ 200 E DÜŞÜRÜN MAKSIMUM PISIRME SURESI 60 DKKADIR

🚩💥⭐DIFRIZ OLAYI MECBURI DEGILDIR DIFRIZ KABUK YAPMA GOREVI YAPARAK YAYILMASINI ENGELLEMEKTEDIR...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

EN SON YAZIM

SRİ LANKA GEZİ REHBERİ (ÖN HAZIRLIK)

Follow Us @marifetliparmaklr