15 Kasım 2018 Perşembe

Whatsappda Kendi Sticker Tasarlama

Kasım 15, 2018 0 Comments
Yeni özellik geldi Whatsapp şenlendi sizde kendi stickerlarınızı yapıp konuşmalarınıza eğlence katabilirsiniz 😅

  1. Personal Stickers for Whatsapp uygulamasını indiriniz 
  2. Arka Plan Silici indirin yada Picart uygulamasınıda kullanabilirsiniz öncelikle Arka Plan silici ile anlatıcam 
  3. İstediğiniz fanart yada resmi seçin.
  4. Beyaz arka plan ise BgColor arka planı koyu yaparsanız daha kolay silinir.
  5. Magic ile de kenarlarını rahat silebilirsiniz 
     
  6. Kaydettiğiniz resim personal sticker uygulamasında Eraser dosyası diye direk çıkar zaten. 3 sticker olmadan Whatsapp aktarmıyor  en az 3 sticker hazırlamanız gerek.Sonra Add to Whatsapp diyerek kullanabilirsiniz 🤗 
  7. PicArt uygulamasında yazı ekleyerek anlatayım bide 
  8. PicArt arama kısmından isteğiniz resmi arka planı olmadan bulun.Arka planı olmayan resimlerde Uygulamak diye bir kısım çıkıyor zaten.Yada önce ki uygulamadan yaptığınız sticker üzerinde de yazı ve konuşma balonu ekleyebilirsiniz.
  9. Yeni özellikler buldukça ekleme yaparım şimdilik ben böyle yapıyorum. Bol eğlenceler 😘😘 



14 Kasım 2018 Çarşamba

Mezun Kızın Başka Dünyası 4 ; Webtoon Önerisi

Kasım 14, 2018 3 Comments
W-Two Worlds izlemeye başladığım zaman Webtoon yada Manga hakkında bilgim yoktu sadece bağımlıların olduğunu duymuştum bu diziden sonra merakım iyice arttı ve bende bir Webtoon dünyasına giriş yaptım.

Webtoon anlam olarak Güney Kore web-çizgi roman anlamına geliyor Mangadan farkı daha çok renkli olması ki benim tercihim her zaman renkli olandan yanadır.Manga ise Japon web-çizgi romana verilen isim henüz onu keşfetmedim.

Webtoon çizgi roman diye geçmeyin sürükleyici ve aşırı eğlenceli ben bile bu kadarını hayal etmemişti.Ama Wattpad vakası gibi tehlikeli içerikler yok değil her eseri okumayın dikkatli seçin derim.

Aslında ilk başta ne okuyacağımı bilmiyordum şöyle bir incelediğimde çoğunun türünün fantastik olduğunu öğrendim.Ve biliyorsunuz ki sırf bu yüzden Anime dahi izlemiyorum fantastik konuları nedense sevmiyorum.Gerçekçilik benim için ön planda olması gerek .Neyseki Koreli arkadaşıma sordum , nasıl sevindi benim webtoon okuduğuma onlarda ve Asya ülkelerinde baya popüler tabi.

Korenin en popüler webtoonlarından birini önericem size gülmek garanti bağımlısı olacaksınız 😎

Ben Lıne Webtoon uygulamasını kullanıyorum ama bir de size manga-tr.com sayfasınıda önerebilirim.

YUMI'S CELLS
Bölüm ; 350 Bölümden oluşuyor ama 345 Bölümü hali hazırda çevrilmiş durumda
(Sağ üstte i yazan kısımdan 'TUR' kısım ile türkçe çevirisine ulaşabilirsiniz)
Tür ; Romatik - Komedi
Konusu ; Yumi Kim'in beynindeki hücrelerin işleyişi ile günlük hayattaki duygu değişimine şahit olup kendinizinde bizzat yaşamış olduğu duyguları Yuminin hücreleri ile tekrar görmüş olacaksanız

Çoğu Webtoonların türkçe çevirisi yok.Ben kaliteli yapımlar okudukça ekleme yaparım 😉

Yumi de kesinlikle bizden biri aynı duygularla aşık olup aynı acılarla aşk acısı çeken biri,sürükleyici bir çizgi roman. Otobüslerde, kısa aralarda okunacak türden her yaşa uygun okumanızı mutlaka tavsiye ederim😉

CHEESE IN THE TRAP
Bölüm ; 233 (4 sezon)
Tür ; Macera-Romantik
Konusu ; Hong Seol'un Jung Yoo ile ilişkisi üzerine gelişen karmaşa ve gizem dolu Baek In Ho ile geçmişini konu alıyor.

Sonunu merak etmekten sayfaları hızlı hızlı okuyorsunuz akıcı bir webtoon.Diziside var ilk bölümlerde karakterleri çözmesi zor belki dizinin ilk bölümünü izleyip başlayabilirsiniz.Ben diziyle birlikte yürüttüm Webtoonda duygu aktarımı daha iyi ve Jung Yoo anlayışla bakabiliyorsunuz ama dizide kesinlikle Baek In Ho tarafındayım 😍


Webtoondaki karakterleri çok sevdim her birinin ayrı hikayesi var okumanızı tavsiye ederim 😉 

SUPER SECRET

Bölüm:139 https://translate.webtoons.com/webtoonVersion?webtoonNo=661&language=TUR&teamVersion=0
Tür : Romantik - Fantastik
Konusu : Kurta dönüşen Ryan ile çocukluk arkadaşı Emma arasında gelişen romantik ilişki ve fantastik dünyasını anlatıyor . Yan karakterler ile zengin bir webtoon
Sevginin saf halini gösteren mutlu sonla biten tatliş bir webtoondu 🤗 

13 Kasım 2018 Salı

Mezun Kızın Başka Dünyası 3 ; Belgesel Macerası

Kasım 13, 2018 0 Comments
Orta Okulda 'Bilim Çocuk' dergisi okumayla başlayan bir bilim serüvenim var aslında şöyle bir düşününce küçükken sabun yapmaya çalışırdık satıp istediğimiz abur cuburu alırız diye daha öncelerden gelen bir serüven demek ki bu.Beni bu yaşımda diğer insanlardan daha farklı düşünmeye sevk eden özelliğim işte buradan geliyor.Belgesel ve bilime olan merakım hep farkındalığımı arttırdı ve farklı düşünmemi sağladı.Her çocuk bilime erken yaşta başlamalı diyorum fen bilgisi dersiyle değil hayatına çok şey katıyor.Bunu kardeşime böyle aşılamıştım sabahları oturur çizgi film yerine Da Vinci Learning ,Discovery Channel,National Georgraphic Channel izlerdik.En sevdiğimiz programlar Zorlu Bilim (Raugh Science) ,Nasıl Yapılır ,Arka Bahçede Bilim ?..aslında çok vardı ama program isimlerini hep unuttum.



Hiçbir abla teleskop,mikroskop almaz kardeşine ben gidip almıştım bu merakı dinmesin diye
Türk dizilerinden çok belgesel izlemeyi seviyorum dersem klişe kandırma bizi diyebilirsiniz ama ne Doktorlar ne Arka Sokaklar ne Aşkı Memnu izlemiş insan değilim belgesel izlemeyi ciddi anlamda seviyorum belki hayvan belgeselleri hariç o da kişisel tercihim diyelim.
Şu günlerde tekrar Belgesel Macerama başlamışken sizinle de paylaşmak istedim;

1.COSMOS - BİR UZAY SERÜVENİ  

 🌍Belgesel uzaydaki evrenden içimizdeki evrene iniyor.İtalyan filozof Giordano Bruno sırf düşünce bağnazlığından çektiklerine,Titan Gezegenindeki denizlerden,Hooke-Halley-Newton dönüm noktası buluşlarına ,evrendeki tüm ayrıntılara kavuşmamızı sağlayan spectrum çizgilerini bulan Joseph van Fraunhofer'e ,İbni Heysem kamera obscura icadına,Nötrina yakalamak için Japonyada kurulan devasa Araştırma Merkezine ,şu anki kullandığımız teknolojik aletlerin akıl babası Faraday manyetik alan buluşuna,Süper dev yıldız Eta Carinaeden Ülker,Sirius yıldızlarına birçok bilgi birikimi elde edecekseniz.

🌍En çok hayrete düşüren bilgi ise Cosmic 1 yıl olarak düşünürsek tüm insanlık sadece 14 saniyedir yaşıyor oluşumuz.
🌍Hepimiz aynı yıldız kumaşındanız ve Cosmosda küçüçük nokta bile değilken bu dünyayı paylaşamayıp üstüne iklimi bozuyoruz ne garip değil mi.Biliyoruz ama yine de yapmıyoruz.Bir şeye inanmak onu doğru kılmaz hata yapsakta araştırmaya devam etmek lazım her bilim adamı ve her insan gibi.
🌍Bir bölümde Kurşun içeren ürünlerin zararından bahsediyordu acaba dedim benim çevremde var mı ve korkunç bir gerçekle karşılaştım.Kullandığım çoğu makyaj malzemesinde kurşun olduğunu gördüm.Direk poşetleyip sakladım, bu zehirli maddeden uzak durmanız için size yardım edeceğim;
Her makyaj malzemesinden elinizine bir tutam sürüp altın ile - annenizin alyansı olabilir - üstüne sürtün siyah renge dönüşürse kurşun var demektir dönüşmüyorsa ne güzel benim %90 makyaj malzemem resimdeki gibi siyah renge dönüştü 😓

2-BÜYÜK DÜNYA TARİHİ 
Tarihi olayları biliyordum ama kafamda bir türlü kronolojik olarak oturtamıyordum bu belgesel bana çok yardımcı oldu.Ve daha bilmediğim pek çok tarihi olaylarıda öğrenmiş oldum.Ama içim parçalandı her dönem bir vahşet bir acı var. İnsan olarak hala acı çekmeye ve gelişmeye devam ediyoruz dünya böyle bir yer.
Yalnız Avrupalılara nefretim bi 10 kat daha arttı utanç duyulacak tarihleri var.Bin şükür Türklerin hoşgörü tarihlerine 😇

Düşünüyorum hangi dönem tarihinde yaşamak isterdim diye en güzel yaşadığım dönemmiş gibi geliyor.Bi 10 sene sonra aynı soruyu bir daha sorarım kendime.Dünya bu değişimler silsilesinde fikrim ne yönde olacak ? Peki ya siz ?

3-COOKED

🍖Bizi hayvanlardan ayıran bir özelliğimiz ise yemek yapıyor olmak.Ateşi keşfetmemiz ve yemekleri pişiriyor olmamız.Atalarımızdan kalan yegâne gelenek/ritüel ise ; Mangal .
🍜Bizi artık endüstrinin değil doğanın doyurduğunu kavrayıp mutluluğumuz ve sağlığımız için yemek yapmalıyız.
🍯Yıllarca korkutulan bakteriler belki bizim mutluluğumuzun kaynağıdır.Yediğimiz çikolata,peynir,turşu hepsi diğer canlılarla olan ortak serüvenimizi anlatır.İşte yemek yapmak dönüşümün kendisidir.

4- 25 LITRE


Yemek kursunda sular kesilince 1 damacana su harcadığımızı gördüm dedim acaba biz günde kaç damacana su harcıyoruz ? Ciddi manada fazla su tüketiyoruz ve ilerde çocuklarıma susuz dünya vermek istemiyorum ben 1 gün susuz geçiremedim bir ömür geçmez.

Su tüketimini azaltmak için ;

5- THAT SUGAR FILM 

🍭1955 yılından beri yağlı besinlerin bize zararlı olduğunu savunup besinlerin şeker oranlarını artırarak piyasaya sürdüler. Yıllarca yanlış bildiğimiz şey aslında kalori değil kalorinin kaynağıydı.
🍭Vücudunuzda iki çeşit şeker giriyor Glukoz (hücrelere enerji verir) Fruktoz (karaciğer yağlanması , damar tıkanıklığı,diyabet gibi birçok hastalığa gebe bırakır) 
🍭Fruktozu fazla tüketirsek vücudumuzda içten yağlanma artar , cildimizde sivilcileşme görülür , yorgunluk baş gösterir
🍭Yapılan deneylerde fareler artık uyuşturucudan çok şekere ulaşmaya çalışıyor.Şekerin bağımlılık etkisini şirketler çok güzel bizim üzerimizde kullanıyorlar
🍭Sözün özü çok güzel kandırılıyoruz ve gitgide şikayetlerimiz artıyor.Rafine şekeri bırakmanın vakti geldi !!

6- TIDYING UP WITH MARIE KONDO 


👗Kondo metodu ile hayatını değiştirmeyi düşünen ailelere yardım eden bu belgesel size ev toplamanın hayatın ve ilişkilerin üzerindeki büyük etkisini gözler önüne seriyor. Taktik şu " Sana neşen veren eşyaları seç , vermeyenlere minnetarlığını gösterip veda et " .
👗 Bu method da önemli olanda kutular ne kadar çok kutu o kadar düzen 

7-) MİNİMALİZM


❇Artık bir çoğumuz rahata düşkünlüğe ve tüketime tapma yolundayız.İnsanlık kimliğiniz ne yaptığımızla değil , neye sahip olduğumuzla ölçülüyor.Bu eşyalar ve tüketim malları hayatın amacına ulaşmamıza yardımcı olmayacak 
❇ Mutlu edecekmiş gelen reklam kandırmacalarından kurtulup stres yükünü azaltan minimalist düşünce yapısını anlatan bir belgesel.Bana yardımcı olan bir diğer youtube kanalı ise ; Minimalist Günlük

8-) FAHRENHEİT 9/11 


Aslında hepimizin tahmin ettiği olayları anlatıyor.Kendi halkını kandıran kendi planları için suçsuz insanları öldüren  Amerika'nına yüzünü anlatan belgesel. Bu şeytani aklı kullananlar insanlar dünyayı yönetiyor olması beni korkutuyor olsa da inatla barış ve huzur içeren dünya için dua edeceğim 🕊️

9-) MUCİZE İLAÇ


Bir an durup doğanın işleyişine saygı duymazsanız , kusursuzluğuna bakmazsaniz başınız dertte demektir.

Ketojenik Beslenme hakkında etkileyici bir belgesel daha fazla bilgi için okuyabilirsiniz

10-) SOSYAL İKİLEM


Sosyal medyanın üzerimizde ki etkilerini anlatan harika bir yapım. İzledikten sonra en az bir sosyal medyanızı telefonunuzdan sileceksiniz. 
Hareketlerimizi, düşüncelerimizi ve kim olduğumuzu biz fark etmeden değiştirmeye çalışan bir sistem var. Hangi gönderi de ne kadar süre harcadığımıza göre bizi yöneten ve ekrana kilitleyen sistem. Doğrunun ne olduğunu bilmeden bir çok doğru varmış gibi gösteren bir sistem. Anlaşılan bu sistemden kaçış yok en azından gerçekleri öğrenmeliyiz.Bakalım siz hangi sosyal medyanızı sileceksiniz ? 

11-) TUZ, YAĞ,ASİT, ISI



Yemek yaparken kullandığımız 4 ana bileşen Tuz, yağ,asit, ısı.Yemeğin çok güzel olmasını yada lezzetinin eksik olmasına sebep oluyorlar.Yemek yaparken bu 4 ana unsuru kullanmayı iyi bilmek lazım.

12-) THE GAME CHANGER 


Sebzelerden aldığımız proteinlerin etlerden aldığımız proteinlere göre daha fazla olduğu kalp krizi riskini düşürdüğünü dokuları iyileştirmede faydalı olduğunu gösteren genel geçer doğruları yıkan bir belgesel.

EN SON YAZIM

FAS GEZİ REHBERİ ( ÖN HAZIRLIK )

Follow Us @marifetliparmaklr