Yemek Menüsü 6 , Toyga Çorbası , Patates Dolması , Zerde
DünyaSever
Haziran 24, 2019
0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 6 :
TOYGA ÇORBASI ;
TOYGA ÇORBASI ;
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su karıştırılır
- 1 su bardağı bir gece önceden suda bekletilmiş haşlanmış buğday
- 1 su bardağı bir gece önceden suda bekletilmiş haşlanmış nohut eklenerek kaynamaya bırakılır
- Kaynadıktan sonra karabiber ve tuzu ilave edilir.
- Ocaktan alındıktan sonra üstüne pulbiber+yağ sosu ilave edilerek servis edilir
PATATES DOLMASI :
İç Harcı; Tavuk göğsünü tavada beyaz renk aldıktan sonra 1 soğan ekliyoruz.
- Biber
- Domates
- Tuz,karabiberini ekledikten sonra sotelemeye bırakıyoruz.
Patates ; İçini oyup kızartabiliriz yada haşlayıp içini oyuyoruz.
- İç harcını koyduktan sonra salçalı su hazırlayıp 170 derece 20-30 dk fırına sürüp pişmeye yakın üstüne kaşar peynir ekliyoruz.
ZERDE :
- 1 çay bardağı pirinç
- 7 su bardağı su pirinçler iyice !! yumuşayıncaya kadar kaynatalım
- 1 su bardağı toz şeker
- Kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı gül suyu
- 3 tatlı kaşığı nişasta + 1 çay bardağı suda açıp ekleyelim
- Zerdeçal (kaşığın ucuyla)