17 Ocak 2022 Pazartesi

Ekşi Maya Serüvenim

Ocak 17, 2022 0 Comments

 

📌 *SIFIR'DAN EKŞİ MAYA YAPIMI*✅

1.Aşama 3 gün

2.Aşama +7

3.Aşama+20=↙️

↪30gün↩

Bir(1) Aylık EKSIMAYA Kurma Serüvenine Hoşgeldiniz😉

*Hadi Başlıyoruz*💫

Gerekli Malzemeler;

("😉Sabır

⌛Zaman

🤨Istikrar

 🥰Sevgi")

➡️60grn Un

➡️60ml Su

➡️Steril edilmiş Cam Kavanoz 

➡️Tahta kaşık

➡️Karıştırma Kabı

*1.Aşama ilk 3 gün😉*

 ↪Karıstırma kabın'da Un ve Suyu tahta kaşık ile iyice  karıştırınız.

↪ Bu karışımı kavanozun icine alıp üzerini tahta kaşıkla düzeltip kavanozun kapağını sıkıca kapatınız.

 ↗️Mutfak dolabına kaldırıp üç(3) gün bekletiniz.

❗Mayayı sakladığınız dolap ışık almamalı(!) karanlık ortam olmasına dikkat ediniz.

❗Mutfak dolabında saklamanız şart değil, karanlık ortam olmasına dikkat(!)ediniz.

"1.Aşama ilk üç günün sonu tamamlanmış bulunmaktayız☝️"

*2.Aşama Yedi(7)gün*

✅ Üç(3) gün geçtikten sonra 1 hafta boyunca tekrar hergün *Mayamızı* besliyoruz

↗️ Karıştırma kabına

 ➡️ *60 grm tambugday unu*

➡️ *60 grm su*

ve ilk 3 gün bekleyen bu hamur'dan *(maya'dan)*

➡️ *Bir(1)kaşık* alarak karıştırıp temiz kavanoza alıp hamurun boyu; kavanoza gelen yeri işaretleyip ve mutfak dolabına kaldırınız✔

(Karanlık ışık almamasına dikkat ediyoruz)

✅1 hafta boyunca sürekli hergün beslemiş olduğunuz *Mayayı*, gün geçtikçe

 *Mayanızın* 

adım adım ilerleyip kabarıp aktifleştiğini göreceksiniz.

(☝️ Arkadaslar önemli not: sadece 1.Aşama 3 gün beklettiğimiz mayadan artanı  atacağız.ilerleyen günlerde kalan(artan) mayayı atmıyoruz.

↪onu başka büyük bir kavanoz'da biriktireceksiniz. biriktirmiş olduğunuz arta kalanlarla galeta yapabilirsiniz.

*3.Aşama.20 gün*

↗️20gün boyunca her gün mayamızı yine aynı oranlarla  besleyeceğiz✔

 ➡️ *60 grm tambugday unu*

➡️ *60 grm su* 

➡️ *1 kaşık kurduğumuz maya*

Karıştırma kabında karıştırıp kavanoza alıp dışarda 2 cm kabarana kadar bekletip ve ardından buzdolabına kaldıracaksiniz.

↪Ertesi gün buzdolabin'dan

Çıkarttıginiz mayayi 2 saat ortam sıcaklıginda bekletmelisiniz.

 ✅Mayanın icindeki bakterilerin aktifleşmesi için.

➡️ 2 saat bekleme sonun'da tekrar vermiş oldugumuz ölçülerle mayanızı besleyiniz

⬆️(1.Aşama 3 Gün

 2.Aşama + 7 gün

↪bu süreçte, hergün beslemiş oldugunuz ve karanlık ortam'da saklamış olduğunuz mayanızı artık buzdolabın'da muhafaza etme zamanı gelmiştir😊)

🔴1.Aşama Un ve suyu karıstirip 3 gün bekletme süresi; bakterilerin oluşma aşaması

🔴2.Aşama 7 gün bakterileri besleyerek aktifleştirip canlandırma aşaması

🔴3.Aşama 20 gün mayayı besleyip aktifleştirip ve  güçlendirme aşması

3+7+20=30 gün(1ay)


*Artık Şimdi Mayamızı Olgunlaştırma ve Ekmeğimizi yapma aşaması*😇

1.ay sonun 'da Mayamızı hafta en az 3 gün, ideali 4 gün ve max hergün besleyebiliriz.

✅Mayanizi ne kadar sıklıkla beslerseniz bir o'kadar güçlü💪 ve aktif✔ bir *Maya* elde etmiş olursunuz😊


MAYALAMA 

 +30 Gr Buzdolabında ki Maya 

+50 Gr Su 

+60gr Tam Buğday Unu temiz bir kavanoza koyup lastikle işaret al 1 cm kabarınca buzdolabına kaldır. 


EKŞİ MAYALI TOST EKMEĞİ TARİFİ 

⭐500 grm beyaz un

⭐320 grm su (una göre değişim gosterir) hemen suyu koymayın yavas yavas koyun

⭐10 grm tuz

⭐100 grm ekşi maya

⭐45 grm şeker

⭐45 grm sıvı yağ yada(tereyag)

🏳HAMUR ILK ÖNCE KIVAM ALINCAYA DEK YOĞURULUR (Sakız gibi pürüzsüz bir kıvama gelecek)

🏳3 SAAT HAMUR DINLENDIRILIR ( hafif yağlı bir kaba üzerine poşet örtülerek )

🗯DINLENDIRILIRKEN SAATTE 1 IKI SEFER BEZELEME YAPILIR (Dinlenme +bezeleme+dinlenme+bezeleme+dinlenme)

🏳HAMUR KALIBA ALINIR ( Hafif yağlanmış zeminde katlayarak kalıba alınır süslenir ) 

🏳KALIBA ALINAN HAMUR POSETIN ICINE GECIRILEREK MUTFAK MASASINDA AGZI KAPALI 3 YADA 4 SAAT BEKLETILIR (💥💥💥💥YADA 3.5 CM KALANA KADAR DISARDA BEKLER VE DOLABA KALDIRILIR)

🏳ERTESI GUN SABAH KONTROL EDILEN HAMUR BATON BOYUNA 1 CM KALA KAPAKLI BIRSEKILDE FIRINA ATILIR (KAPAGI OLMAYANLAR BATON BOYUNA GELINCE ATSIN)

🚩🏳FIRIN ISISI 250 DERECEDE ISITILMIS FIRINA DIREK ATAR ATMAZ 200 E DÜŞÜRÜLÜR MAKSIMUM 60 DKKA PISIRILIR 

🏳🚩🚩 Hamur puturluyse o hamur yogurulmak ister eğer top haline getirip hamurda yirtilmalar varsa o hamur su istiyor demektir her un aynı dakikada yogurulmaz arkadaslar gluten miktari yüksek olan hamur maksimum 17 ila 18 dkka gluteni düşük un ise maksimum 11 ola 12 dkka kafi dir*



*Ekşimaya Güclendirme Besleme Tekniği*

🥛400ml Su 

🍃10grm Ihlamur 

🍎1 adet elma (veya Kurutulmuş elma)

♨️Cezveye ıhlamur ve su alınır.

💫 ihlamur kaynamadan evvel icine 1 elma kurusu yada taze elma doğranır. 

iyice kaynatılir ve soğuduktan sonra  süzülür🥃

60 grm tambugday unu

50 grm bu sudan 

30 grm eksimaya

1 cay kasigi bal 

katip iyice karıştırılır ve kavanoza alınır kapaği iyice kalatilır.maya iyice kabardıktan sonra(aynı gün)tekrar beslenir ama bu sefer ıhlamur suyuna bal eklenilmeden

30 Gr ekşi maya

50 Gr ıhlamur suyu

60 Gr tambuğday unu

Bal yok ( Bal koymadığınız taktirde 2 haftada bir güçlendirme yapabilirsiniz şöyleki mayanızı takip edin güçsüz kaldığını hissettiğiniz zaman ara ara fakat balı sık tekrarlamayın )


EKŞİ MAYALI AKDENİZ EKMEĞİ 

⭐500 grm beyaz un

⭐320 grm su (una göre değişim gosterir)

⭐10 grm tuz

⭐100 grm ekşi maya

⭐GÖZ KARARI PUL BIBER

⭐göz kararı kekik

⭐70 GRM kurutulmuş domates

⭐30 grm dilimlenmiş zeytin

🚩yogurulan hamur açılır ve kurutulmuş domates ve zeytin aralarına serpilir ve hamur katlanir 

🏳HAMUR ILK ÖNCE YOĞURULUR 

🏳3 SAAT HAMUR DINLENDIRILIR

🏳 SAATTE BIR 2 SEFER BEZELEME YAPILACAK

🏳HAMUR KALIBA ALINIR

🏳KALIBA ALINAN HAMUR POSETIN ICINE GECIRILEREK MUTFAK MASASINDA AGZI KAPALI 3 YADA 4 SAAT BEKLETILIR 💥💥(YADA 4.5 CM KALANA KADAR DISARDA BEKLER VE DOLABA KALDIRILIR

🏳ERTESI GUN SABAH KONTROL EDILEN HAMUR BATON BOYUNA GELDIYSE KAPAKLI BIRSEKILDE FIRINA ATILIR (KAPAGI OLMAYANLAR BATON BOYUNA GELINCE ATSIN

🚩🏳FIRIN ISISI 250 DERECEDE ISITILMIS FIRINA ATILIR ATILMAZ DIREK ATAR ATMAZ 200 E DÜŞÜRÜLÜR MAKSIMUM 55 ILA 60 DKKA PISIRILIR 

UZERINI TAHILLARLA SUSLEYEBILIRSINIZ PISIRMEDEN ONCE

🚩🚩Kuru domates sabah yıkanır,süzülür ve zeyinyağında bekletilir 2_3 kaşık.Üzerine isteğe bağlı oranlarda kekik,pul biber ve çekirdekleri çıkarılmış siyah yada yeşil zeytin ve ceviz ilave edip bir kapta bekletebilirsiniz.


ALMAN PREMİUM EKMEĞİ

⭐300 grm çavdar unu

⭐200 grm sarı buğday unu(yada tambugday unu)

⭐100 GR EKSIMAYA

⭐330 GR SU(soguk)

10 GR TUZ 

GÖZ KARARI YULAF EZMESI KETEN TOHUMU VE CEKIRDEK 100 grm (ortalama)

🚩HAMUR ILK ONCE YOGURULACAK 

🚩YOGURULMASINA 5 DKKA KALA YULAF EZMESI KETEN TOHUMU CEKIRDEK EKLENICEK

🚩YOGURULAN HAMUR 3 SAAT DINLENDIRILECEK

🚩SAATTE BIR 2 SEFER BEZELEME YAPIN

🚩KALIBA ALINACAK, KALIBA ALMADAN ÖNCE HAMURU TAHILLARA BATIRILIR TÜM EKMEGE YAPISMASI SAGLANIR 

🚩KALIBA ALINAN EKMEK POŞET ICERISINE KONULACAK VE BATON BOYUNA GELMESİNE 4 CM KALANA KADAR DISARDA POSETIN ICINDE BEKLIYCEK

🚩4 CM KALAN HAMUR POSETIYLE BERABER DOLABA KALDIRILIR 

🚩BATON BOYUNA GELEN HAMUR ERTESI GÜNÜ 250 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINA ATILIR VE HERYERINE FISFIS SIKILIP DIREK FIRININ KAPAĞI KAPANIR VE 200 DERECEYE INDIRILIR 

🚩 65 yada 70 DAKIKA FIRINDA KALABILIR

(kontrollü pişirin)


Unlar ; Beyaz Unda Söke Un (Bim A101 satılan unlar tavsiye edilmiyor ) 

Çavdar Unu Doğadan Un ( Yuva Çavdar Un Karışımı tavsiye edilmiyor içinde gıda boyası katkı maddesi var . Doğadan Tam Çavdar İse kepeği fazla olduğu için az kabarır ) 

Sarı Buğday Unu ; Tellioğlu Unu 

EKŞİ MAYALI TARHANA TARİFİ

⭐2 kg beyaz un

⭐500 Gr ekşi maya

⭐500 Gr yoğurt

⭐2 yemek kaşığı sebze kurusu çeşnisi yani

⭐400 Gr melemenlik domates suyu

⭐300 Gr acı biber salçası

⭐100 Gr domates salçası

⭐60-70 Gr tuz

⭐İstenilen baharatlar (Tarhana Baharatı ) ; Kekik,pul biber,nane, fesleğen,reyhan,kimyon,zerdeçal,zencefil,tarhun isteğe bağlı

🚩Sert bir hamur yoğrulacak,küçük parçalara ayrılıp masa üzerine serilmiş beze konulacak ince olursa kuruması kolay olur 1 gün sonra ters çevirsiniz ertesi gün kurumuş olur robottan geçirip tekrar serilir kurutulmaya devam edilir ki küflenmesin(1 hafta kadar ) 

🚩Kuruma islemini hızlı olmasını isteyenler. yufkalar acın, kare kare kesip örtüye serin 2 gün icinde kurur bu şekilde

🚩Robottan geçirme aşamasında ne çok yumuşak nede çok sert olacak



26 Aralık 2021 Pazar

Evliliğe Adım Adım 2; Çeyiz Hazırlığı 2

Aralık 26, 2021 0 Comments

2.Derece Önemli Çeyiz Listem ; 

A GRUBU : (2077₺) 

Bakliyat Kavanozları ; 195₺


Baharat Kavanozları ; 148₺


Günlük sürahi ve su takımı; 136₺ - English Home 



Misafir sürahi ve su takımı ; 182₺ - Rakle 


Süzgeç ; 50₺ 
Tel Süzgeç ; 70₺ 


Tezgah Üstü ; 
Baharatlık ; 75₺ 
Yağlık ; 47₺ 
Sıvı Sabunluk ; 35₺


Masa Üstü ;
Tuzluk ; 28₺
Kağıt Havluluk ; 37₺ 


Mutfak Havlusu ; 50₺


Mutfak Önlüğü ; 107₺ 

Nevresim Takımı ; 
Saten Nevresim Takımı ; Hediye 
Pamuk Nevresim Takımı ; 110₺ 
Vintage Nevresim Takımı ; 250₺
Kırmızı yastık kılıfı/çarşaf ; 78₺
Mavi yastık kılıfı / çarşaf ; 78₺
Beyaz çarşaf tek / çift ; 50₺ 
Pike Takımı ; Bej 173₺
Yatak Örtüsü ; 167₺ 


El Yüz Havlusu ; 130₺ 




B GRUBU ; (1728₺) 

Mutfak Robotu - Bosch 1027₺ 

Katlanabilir Çamaşır Sepeti 3lü ; 130₺


Banyo Takımı ; 117₺ 


Banyo Paspası ; 204₺



Bornoz ; 250₺ 





4 Aralık 2021 Cumartesi

Evliliğe Adım Adım 2 ; Çeyiz Hazırlığı

Aralık 04, 2021 0 Comments

 Benim daha önce hazırlanmış bir çeyizim yok ve bu konuda bana ön ayak olacak biri de yakınımda yok herşeyi kendi başına halletme çabası içerisindeyim bunu da sizinle paylaşayım dedim. Yoğun bir araştırma içerisindeyim ama kendime bazı önemli ilkeler koydum.

🔸En önemlisi israftan kaçınacağım.Beğendiğim herşeyi almak zorunda değilim ihtiyacım olanı almalıyım.

🔸Her indirimde olanı almak zorunda değilim. Yılın en çok indirim yapılan zamanı Anneler Günü ve Kasım Ayı o günü bekleyin.

🔸Misafir için olanı en güzelini değil benim hergün kullanacağım eşyalar da önemli 

🔸Kadınlarda benim mutfağım tabiri var bence paylaşım mutfakta da geçerli.Alacağım her eşyada olmasa da çoğunda fikrini eşine sormak o eşyada da olsa muhabbeti arttırdığını düşünüyorum istişare her konuda lazım.

🔸En pahalısı en uzun ömürlüsü değil o bir eşya zamanı gelecek sıkılacaksın zamanı gelecek kırılacak bütçene uygun olanı almak en önemlisi.

🔸Çeyizin dört dörtlük olmasa da evleneceksin kimse senin şu eşyan yok diye almamazlık yapmaz herşeyi alma tamamlama derdine düşmek yok. Zaten birçoğu hediye gelir sen zamana bırak . 



1.Derece Önemli Çeyiz Listem ; 

A GRUBU : (2226₺)

Bıçak Seti ; 

Önerilen Markalar ; Pirge,Solingen,Victorinox

Ben yaşadığım şehrin Yatağan Bıçakları meşhur olduğu için memleketimin bıçaklarını tercih ettim. 230₺ 


Meyve bıçakları olarak Solingen markayı tercih ettim 50₺


Çatal-Kaşık-Bıçak Seti ;

Önerilen Markalar ; Emsan,Aryıldız ,Jumbo

Emsan Büyükada serisinin 6 kişilik olanından 2 tane aldım . 468₺


Tencere Seti;

Önerilen Markalar ; Korkmaz , Zwilling , Hisar

Korkmaz Steama Serisini aldım 4 tane tencere , 3 tane cezve ve 1 tane de Çaydanlık var . Tercih etmemin sebebi süzme özelliğinin olmasıydı. 1.248₺ 


Günlük Yemek Takımı ; 

Önerilen Markalar ; Porland, Kütahya Porselen 

Keramika Juliet Serisini aldım muhtemelen eski sezon bir ürün kendi sitesinden yok ve çok uyguna gelince Hepsiburada.com aldım.Kalın bir seramik tabak vintage havası var o çok hoşuma gitti. Günlük için sade ve beyaz tabaklar en ideali. Tabiki birde bulaşık makinesinde yıkanıyor olabilmesi. 230₺


B GRUBU ; (2028₺) 

Tava Seti ; 

PTFE,PFOA zarar verici kimyasallar içermeyen kurşun, alüminyum gibi gıdaya geçen ağır metaller içermeyen bir tava bulmak ne zormuş . Ben Korkmaz Natura serisi 28/26/Krep Tavası tercih ettim. En sağlıklı ve lezzetli tava olan  döküm ızgara tava aldım. 591₺  



Misafir Yemek Takımı ; 

Stok kovalayıp en sonunda kavuştuğum canım takımım. Zarif duruşu beni cezbetti bu parayı kıydım diyebilirim. Boshqap 850₺ 


Kahvaltı Setim ; 195₺

Kahvaltı Takımı almak istemedim çünkü yarısı servis tabağı ve bardak oluyor . 
Yumurtalık ; 40₺ 
Emaye Sahan ; 35 ₺ - Refika
Ekmeklik ; 40₺ - English Home
Saklama Kabı ; 85₺ -English Home


Kesme Tahtası ; 

Sağlıklı olanı sebze ve çiğ et/tavuk/ balık aynı yerde kesmemek. Hepsi için ayrı kesme tahtası almak lazım . Ben 'S,T,E ' diye yazdırarak çözüm buldum ama istediğim ölçüler olmadı şimdilik idare edeceğiz. 95₺ 


Kaseler ; 297₺ 

Kuruyemişlik ; 111₺
Salata Kasesi ; 50 ₺ - Porland
Kayık Tabak ; 50 ₺ ( + 2 tane yemek takımım da var ) 
Meze Tabağı ; 53₺ 
Sosluk ; 33 ₺ 


C GRUBU ; 2005₺

Düdüklü Tencere ; 385₺ - Aryıldız


Kek Fanusu ; 30₺ 

 A101 ilk çeyiz alışverişini de yapmış oldum.


Servis Gereçleri ; 274 ₺ 

Pasta Gereçleri ; 87₺ - Karaca
Çelik Gereçler ; 87₺ - Nehir
Ahşap Gereçler ; 100₺


Derin Karıştırma Kapları ; 244₺ 

Cam ; 84 ₺ - Paşabahçe
Çelik ; 160 ₺ - Arow 



Fincan Takımı ; 

Boncuk Fincan Takımı ; 40₺ - Perotti
Misafir Fincan Takımı ; 230₺ 


Çay Takımı ; 

Çay Tabağı ; 55₺ 
Çay Takımı ; 150₺ - Karaca
Kulplu Çay Bardağı ; 60₺ - Madame Coco
Şekerlik ; 15 ₺ - English Home
Servis Tepsileri ; 90₺


Runner / Amerikan Servis ; 

Runner ; 60₺ (2 tane ) 
Amerikan Servis / Hasır = 77₺ 
Amerikan Servis / Pötikare = 170₺ 
Masa Örtüsü = 30₺ 


Saklama Kabı ; 95₺ 

Artan yemekleri saklamak için minik tencerelerden aldım evlendikten sonra ihtiyacıma göre daha birçok saklama kabı alırım diye düşündüm.





30 Kasım 2021 Salı

Evliliğe Adım Adım 1 ; Okunacak Tavsiye Kitaplar

Kasım 30, 2021 0 Comments

Evliliğe adım atmaya başladığım bu dönemi sizinle paylaşmaktan heyecan duyuyorum. Klişelerden uzak doğruyu hedef almaya çalıştığım ve sadece beni yansıtan bir evlilik hazırlığı olacak. Doğruyu hedef aldığım derken öncellikle doğruyu öğrenmek için kitaplardan başlıyorum. Tavsiye şeklinde altını çizdiğim cümleler ile buyrun yazı sizi bekliyor.


1.Her şeyi ciddiye almayın, bir parça umursamaz olun
2.Hayata tebessüm ederek bakmaya çalışın.
3. Karşılık beklemeden iyilik yapın 
4. Eşinizi her şeyi ile sevin ve değişim için sabırlı olun
5. Eşinizdeki olumlu değişimleri takdir edin 
6. Sorunlar büyük ama çözüm için verilen çaba ayaküstü olmasın .
7. Evliliğinizde üç saç ayağına dikkat edin ( ahiret duygusu, cinsellik, herşeyi konuşabilmek ) 
8.Duygularınızı eşinize iletmenin farklı yollarını deneyin 
9. Eşinizi mutlu etmek için çaba gösterin 
10. Güne sevgi ve iltifat cümleleri ile merhaba deyin 
11. Her zorluğun ardında bir kolaylığın olduğunu unutmayın.





∆ Evleneceğiniz kişinin evliliğe,aileye önem veren biri olması birlikteliğinizin temelini sağlam kılar.
∆ Nikâhta üç bağ vardır ; Sevgi, saygı ve sorumluluk
∆ Evlilik verdikçe alma sanatı , sıkıntılarda eşle birlikte mutluluğu yakalama sanatı.
 



∆ Teşekkür beklentilerimiz her zaman sözle olmaz; kusurlarımızın anlayışla karşılanması , eksiklerimizin yüzümüze vurulmaması şeklinde de karşımıza çıkabilir.
∆ Kelimelerimizi en çok tartışma anında tartmaya ihtiyacımız var.
∆ Niyet ettim Allah rızası için geçinmeye , eşimi mutlu edip hem onun hem Allah'ın rızasını kazanmaya.




∆ Allah katında aile reisinin değeri , eşine verdiği değerle ölçülür.Erkeğin eşine değer verdiğinin ölçüsü de onunla istişare etmesidir.
∆ Rasûlullah Efendimiz (sav) bir hadisi şeriflerinde "Erkek hanımına, hanım da beyine sevgiyle baktıklarında Cenâb-ı Hak da onlara rahmet nazarıyla bakar. Eşi hanımının elinden tuttuğunda ise her ikisinin günahları parmaklarının arasından dökülür gider."buyurur.



∆ Sevdiğimizi kusuru ile kabul etmek mutluluk için ilk adımdır.Ayrıca onun yükünü çekmek , sıkıntısına sabretmek, hatasını affetmek ,onun için hayır dua etmek iyi geçim için vazgeçilmez şeylerdir. Aslında sevginin zevki de bu çile içinde gizlidir.
∆ Mutluluk cefada gizli , cefada saklı manevî bir safadır.
∆ Evinizde yapacağınız hizmetleriniz size Allah yolundaki mücahidlerin sevabını kazandırır.
∆ Müslüman bir kadının farz ibadetlerinden sonra en büyük vazifesi , kocası ile iyi geçinmesi ve diline sahip olmasıdır.



∆ Efendimiz kadınlara dilleri yüzünden cehenneme gireceği sorulduğu zaman " Siz çok lânet eder ve kocanızın iyiliklerini görmezden gelirsiniz " birçok sorunu çözmek için güzel söz söylemek bile yeterlidir aslında. Güzel konuşabilmek için eşindeki güzellikleri görmen lazım.



∆ Evliliğin kilit noktası iletişimdir.En büyük krizleri çözen , en katı kalpleri yumuşatan şey ise ancak tatlı dildir.
 ∆ Eşini razı etmek için çaba sarf eden , ufak sıkıntılar da bile kapıları kapatmak yerine çözüm arayan ve evini dünyadaki cennet yapan kadınlar ancak ahirette nimetlere muhatap kılınır.



∆ Zinâdan kaçınmak da mûcizemsi olaylara sebeb olabilir
∆ Genel bir kâide/kural olarak denilebilir ki insan, hayatın ergenlik döneminde belirginleşen ve giderek ihtiyaç haline dönüşen bu arzuyu yenmek gücüne de sâhip değildir. Çünkü insan cinsellik bakımından da zayıf yaratılmıştır
                                                 
    “Allah’ım! Kulaklarımın  şerrinden, gözlerimin  şerrinden, dilimin  şer‐
rinden, kalbimin şerrinden ve cinsel organımın; cinsel organımdan kaynak‐
lanabilecek kötülüklerin şerrinden sana sığınırım.”

∆ Benim ümmetimin hadımlaşması; gündüz oruç tutmak ve gece de namaz kılmak ve Kur’ân okumaktır. Böylece cinsel arzuları dengeleyip, gözetim altına almakdır.

∆ Kadının ve kocanın cinsel ilişkiden önce koku sürünmeleri Hz.Peygamberin sözlü ve fiili öğüdüdür.

∆ “Cinsî münâsebette bulunduğun zaman besmele ile başla. Besmele ile
başlarsan sevaplarını yazan vazîfeli melekler cünüblükten  ğusül abdestini
alıncaya kadar durmaksızın sana sevap yazarlar. Bu münasebetten bir çocuğun olursa, bu çocuğunun ve de bu çocuğundan olacak torunlarının nefesleri sayısınca sana sevap yazılıp‐verilir.”

∆ Mü’min kadınların kocalarına âşık, işveli ve onları kadınlıklarına bağlayan kadın olmaları Rabbimizin arzusudur.

∆ Biriniz eşi ile ilişkide bulunduğu zaman örtünsün. Üzerine örtü almadığı zaman melekler utanarak çıkarlar.Şeytanlar da hazır olurlar. Şeytanlar hazırken yapılan ilişkiden doğacak çocuk üzerinde ise  Şeytanların ortaklığı olur.

∆ “Kadınlarınızla cinsî münasebette bulunduğunuzda çok konuşmayın…

∆ Gerek dışa boşalma yoluyla ve gerekse diğer yollarla korunmak,hiç  şüphesiz kısa veya uzun vadede cinsel mutluluğu da olumsuz
yönde etkileyecek cinsel davranışlardandır.

∆ “… Ey Rabbimiz! Bize eşlerimizden ve nesillerimizden gözlerimizin bebeği olacak çocuklar ve torunlar ver. Bizi, Senin yasalarına aykırılıktan korunacaklara rehber kıl.”

∆ Eşler ilişkiden sonra bir şeyler yemek, içmek veya bir süre dinlenmek ya da uyumak isterlerse, her biri kalkıp cinsel organını yıkar,namaz abdesti alır gibi abdest alır ve uyur. 

Bu konu hakkında yardımcı videolar ; 

İdeal Evlilik Öncesi Dönem Nasıl Olmalı? | Bağırmayan Anneler | Hatice Kübra Tongar


Evlilik Öncesi Sınırlar Nasıl Belirlenmeli? | Hatice Kübra Tongar



Mutlu Bir Evlilik Hayatı Nasıl Olur ? Eş Seçimi | Saliha Erdim 






29 Kasım 2021 Pazartesi

Fizyoterapist Kızın Başka Dünyası 9 ; Seramik Hamuru

Kasım 29, 2021 0 Comments
Beni en rahatlatan hobilerim arasında hamur yoğurmak ve kil yoğurmak olduğunu anladım 😅 Seramik Hamuru ile oynarken kafam rahatladı resmen kesinlikle öneririm. 

Pinterest yardımı ile kafam da tasarımlar yaptım hamurum bitmeseydi daha yapacaktım 😅


Tost Kirli Kaşıklık ; 





Telefon Tutacağı ; 





EN SON YAZIM

SRİ LANKA GEZİ REHBERİ (ÖN HAZIRLIK)

Follow Us @marifetliparmaklr