30 Kasım 2019 Cumartesi

15 Kasım 2019 Cuma

Fizyoterapist Kızın Başka Dünyası 6 ; Yağlı Boya 🎨

Kasım 15, 2019 0 Comments
Yağlı boyaya başlamam 11.sınıfta resim hocam sayesinde oldu o günleri özlüyorum be 😥 2 tablo yaptık beraber ben batırdım hocam düzeltti deneye yanıla bu hobiyi öğrenmiş oldum ve son olarak okulun sergisinde tablolarım sergilendi 🎨🎨
 
Üniversite 2'ye geçtiğim zaman birde en yoğun zamanlarımda Aile Yaşam Merkezinde arkadaşımla yağlı boya kursuna başladık.Okul-ev arasında stresini atacağımız harika bir aktivite oldu.Ama sorun şu ki bir tabloyu bir yılda anca bitirdik 😂 Ortamı sevince bir sene daha devam ettik 2 tabloda üniversite yaptım .Her tablomda farklı teknikler kullanmaya özen gösterdim.
   
Şu an odam sergi salonu gibi 😂 En son duvar boyama yapılırken ben kapıları boyayacağım diye atıldım birde kapımın arkasına yağlı boya yaptım .


Tabi kardeşim bende isterim bende isterim deyince şu an onun kapısını boyarken sizinle bu serüvene ortak etmek istedim.

Kullandığım malzemeler ;




  • Pebeo marka fırça 4 - 2 - 1 - 0.5 
  • Marie's marka yağlı boya
  • Tiner 
  • Yağ 
  • Bez

İlk gün ; Eğer tuvale yapacaksanız resminizi o boyutta kırtasiyecilerden çıkartıp kopya kağıdı ile tuvale aktarıyorsunuz . Benim gibi tuval dışı ise kareleme yöntemi ile yada kendi çiziminizle çiziyoruz.
Resminizin arka planın rengini boyalara bol yağ katarak ilk katı çekiyoruz

--------------------------------------------- 1 gün kurumasını bekliyoruz -----------------------------------------

Bu süreçte ;  Boyalarımızı bol bol kullarak resmimizi tamamlıyoruz. Üstündeki ince ayrıntıları birer gün arayla boyalar kuruduktan sonra yapıyoruz. 




BİTMİŞ HALİİİ 🖌🖌🖌🖌🖌🖌🖌🖌🖌



DİĞER TABLOLARIM ; 








EN SON YAZIM

FAS GEZİ REHBERİ ( ÖN HAZIRLIK )

Follow Us @marifetliparmaklr