YEMEK MENÜSÜ 8
CÜMBÜŞ PİLAVI ;
CÜMBÜŞ PİLAVI ;
- 4-5 Patlıcanı uzunlamasına doğrayıp yağ+tuzlayıp 200 derece fırına atıyoruz.
- 2 kopya biberi ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz
- 2-3 su bardağı pirinci ekliyoruz. ( tuzlu suda ıslatılmış )
- Haşlanmış havuç , bezelye , patates ekliyoruz.( Garnitür)
- Kuş üzümü
- Karabiber , tuz , nane , tarçın ekliyoruz
- Birebir ölçü suyunu ekleyip pişmesini bekliyoruz.
- İç pilav gibi patlıcanlarının içine ekleyip en son fırında ısıtıp servis ediyoruz.
REYHAN ŞERBETİ ;
- 7 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 4-5 adet karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 1 çay kaşığı limon tuzu kaynatıyoruz
- 1 bağ reyhani yıkadıktan sonra ekliyoruz. 5 dk kaynar suda beklettikten sonra bir kaba alıp karıştırarak yarım saat soğumasını bekliyoruz.
- Süzüp en az 3 saat buzdolabında bekletip servis ediyoruz.
MUHAMMARA ;
- Kurutulmuş kırmızı biber ( sıcak suda yumuşatıyoruz )
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 avuç ceviz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 4-5 dilim etimek/kuru ekmek
- sıvı yağ , kimyon , tuz ekleyip hepsini blenderdan geçiriyoruz.