Yemek Menüsü 7 ; Fasulye Diblesi , Girit Ezmesi , Köz Patlıcan Çorbası
DünyaSever
Haziran 25, 2019
0 Comments
YEMEK MENÜSÜ 7
FASULYE DİBLESİ :
FASULYE DİBLESİ :
- 1 soğanı yağda soteledikten sonra
- Küp küp / ince ince doğranmış yarım kg taze fasulyeyi ilave ediyoruz
- 1 kaşık salça
- 1 domates
- 1 küp şeker
- Tuz,karabiber,pulbiberini ilave ettikten sonra kapağı kapatıp kendi suyunda pişirmeye bırakıyoruz. ( Kısık ateşte 30-40 dk)
- Yarım su bardağı pirinç ve haşlanması için biraz su ilave edip pirinçler oluncaya kadar pişiriyoruz.(dileğe bağlı biraz tereyağ)
GİRİT EZMESİ :
- 250 gr Beyaz Peynir
- 200-250 gr Lor Peynir
- 1 diş sarımsak
- Bir avuç ceviz
- Zeytinyağı
- Maydanoz , nane
- Bütün malzemeleri blenderdan geçiriyoruz.
KÖZ PATLICAN ÇORBASI :
- 2 kaşık tereyağında
- 2 kaşık unu kokusu çıkıncaya kadar kavuruyoruz
- 2 köz patlıcanı ilave ettikten sonra
- 2 bardak süt
- 1 diş sarımsak
- Su
- Tuz ,karabiberini ilave ediyoruz.
- Kaynadıktan sonra el blenderından geçiriyoruz servise hazır.