Kakaolu Pandispanya ;
Yer Fıstıklı Karamelli Pasta İçin ;
Pandispanya ikiye bölüp sütle ıslatalım
Arasına Kreması ;
- 3 yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker ile çırpalım
- Çırparken 2 yemek kaşığı sıcak su ekleyelim beyaz boz kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edelim
- 1 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta
- yarım paket vanilya
- yarım paket kabartma tozu eleyerek karışıma ekleyelim karışım homojen haline gelince kadar çırpalım çok değil ❗
- Tepsi fırınına yağlı kağıt üzerine döküp 170℃ 20-25 dk pişirelim
Mini Pasta İçin ; Asetat kağıtlarından kalıp hazırlayalım. Keki sütle ıslatıp çilekleri dizdikten sonra hazır krema sıkıp bir kat daha kek koyup buzdolabında beklemeye alalım .Pastalarımız hazır 🍰
Yer Fıstıklı Karamelli Pasta İçin ;
Pandispanya ikiye bölüp sütle ıslatalım
Arasına Kreması ;
- 100 - 150 gr oda ısısında tereyağ ❗
- 3 yemek kaşığı fıstık ezmezi
- 3/4 bardak pudra şekeri çırpıp buzdolabında bekletelim
Üstüne Karameli ;
- 1 su bardağı şeker hafif su ekleyerek karamel kıvamına getirelim
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema ekleyelim ❗ (Krema az olursa katılaşır )
- 1 su bardağı yer fıstığı
Vanilyalı Pandispanya ;
- 3 yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Kreması ;
- 1 yumurta
- 3/4 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 2.5 su bardağı süt ocakta kıvam alıncaya kadar karıştır
- Ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilya ekle
Mini Pasta İçin ; Küçük dikdörtgen ayırdığımız pastayı sütle ıslayıp arasına muzları koyup sarıyoruz.Beyaz çikolata ve krema ile hazırladığımız sosu üstüne gezdirip servis ediyoruz 🍰