Galeta ve Latteli Pasta Tarifi
DünyaSever
Ocak 24, 2019
0 Comments
GALETA
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kekik,susam,çörek otu,haşhaş bol bol dökelim
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ılık su
- 1,5 - 2 su bardağı un + 1 tatlı kaşığı kuru maya karıştırıp mayalandırmaya bırakıyoruz
- İnce çubukları tepsiye dizip 180℃ fırında 25dk pişiriyoruz
Pandispanya ;
- 4 yumurta iyice çırpalım ❗
- 1 su bardağı şeker ekleyip iyice çırpmaya devam edelim ❗
- Yarım çay bardağı ılık su ekleyip tekrar çırpalım
- 1,5 su bardağı un + 1.5 kabartma tozu + 1 paket vanilya eleyerek ekleyip spatulayla ❗ yavaşça karıştıralım
- Limon kabuğu rendesi ekleyip kelepçeli kalıba dökelim
- 180 ℃ fırında 20dk pişirelim
İç Kreması ;
- 2 su bardağı süt
- 2 kaşık nişasta
- 1 paket latte kahve
- Yarım su bardağı şeker karıştırıp ocakta kıvam alıncaya kadar pişirelim
- Krema soğuduktan sonra 1 paket toz krem şantiyi ekleyip biraz çırpıp buzdolabında bekletelim
En Üst Kreması ;
- 1 paket pasta kreması
- 1 su bardağı süt
- 1 paket latte kahve iyice çırpıp buzdolabında bekletelim
Süslemesi ;
- 1/3 paket krema
- 1 paket beyaz çikolata ocakta eritelim
Pandispanya soğuduktan sonra ikiye ayırıp iç kremasını sürelim.En üstüne hazırladığımız diğer kremayı sıvayıp beyaz çikolata ve çikolata sos ile süsleyelim afiyet olsun 🍰🍰
(Tarifin şeker miktarını azaltabilirsiniz )
→ Mayalı tariflerde suyun sıcaklığı parmağımızı soktuğumuzda yanmayacak sıcaklıkta olmalı çok sıcak olursa maya ölür ❗
→ Pandispanyalı tariflerde ise yumurta çok iyi çırpılmalı beyazlaşıncaya kadar yoksa kabarmaz ❗